7 entry daha
  • nispeten küçük ve kıyı bir yerde bir anda yaşanmaya başlanan vakalar ve onları çözen bir kahraman... bu konu sinema/dizi tarihinde ne kadar işlendi, hâlâ da bir şekilde tutmaya devam ediyor. fakat şu hususa ister istemez gülüyorum: böyle kurgularda, "kahramanımız" gayrete düşüp vakalara el atmadan önce o bölgede hiç mi olay olmuyor yahut oluyorsa nasıl çözülüyor, oluyor da faili meçhul kalarak rafa mı kaldırılıyor hep? enteresan işler!

    dizinin konusu seri kitaplardan uyarlamaymış ama atmosferi ve bazı diyaloglar aklıma downton abbey'yi düşürdü.* sanki o dizi bitmemiş de "yüksek sınırlarının" ardındaki insanlar onlardan az çok kaptıkları görgüyle ördükleri yaşamlarını sürdürüyorlar gibi geldi. (hemen yakınlarındaki cambridge'in kadim ve ağır varlığı da öyle hissettirmiş olabilir.) tabii d.a.'nin müziklerini yapan john lunn'un bu dizinin de müziklerini -epey benzer tınılarla- bestelemiş olmasının da payı büyüktür. (ki shetland'ın da müziklerini lunn yapıyor ama onda bu kadar bariz benzerlik yok.)

    bir bölümünde, "dünya dönmeye devam eder ama grantchester aynı kalır." denmişti, ben de "vay be grantchester, ne çok olay sığdırmışsın sakin 'aynılığına'" deyip gülmüştüm. üstelik ne hikmetse kasabaya atanan her görevlinin birden dedektiflik ve dava çözme kabiliyetleri ortaya çıkıyor, neticede biri birdenbire başka projelere yelken açsa da yerine gelen de cemaati falan ikinci plana alıp dava tahlillerine yardıma koştu. bakalım beşinci sezonda hangi sırları gün yüzüne çıkarıp mrs. maguire'ı çileden çıkaracaklar.*
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap