• ah efendim, pek kısa bir yaşamı olsa da hayli uzun bir öyküsü vardır kemal beyin.. henüz 22 yaşlarını sürer iken babıâli'ye bulaşıp, serbest fırka'nın yayın organı olan "yarın"da yazmaya başlamıştır.. sonra dergi kapatılmış ve tüm çalışanlarla birlik o da tutuklanmıştır.. akşamcıdır kemal: bir elinde rakısı -şişeden içer-, bir elinde kalemi -suya yazar.. salıverildikten sonra, kederinden daha da fazla içmeye başlamıştır üstelik..

    kemal'i gündüz içiciliğinden kurtaran nazım hikmet olmuştur.. özellikle arkadaşları nizamettin nazif tepedelenlioğlu ile suat derviş'in de aracılığıyla ona yardım etmeye, bir işe koymaya çalışmıştır; sevmiştir kemal'i çokça..

    ne ise efendim, kemal, düşük bir ücretle girdiği "haber" gazetesinde "çulsuz adam" mahlasıyla halkın sorunlarına değinen, iktidarı eleştiren yazılar yazmaya başlayınca komünist olarak addedilmiştir hemen.. bu yüzden işinden olan kemal, kendini enikonu içkiye vurmuş ve verem olmuştur.. babıâli'sinin köhne basımevlerinde gecelemiş, eski gazete kağıtlarını döşek, rakıyı dost bellemiştir kendine ve genç yaşında kan kusarak hayata veda etmiştir kemal ahmet..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap