1 entry daha
  • pek dallı pıtıraklı soru.
    aslında birçoğu osmanlı devleti için de geçerli olabilir.
    genellikle zamanı yakalamamak - batı'nın hızına yetişememek olarak tanımlanır ancak olay çok daha derinlerde ve karmaşıktır.
    türklerin islam tarihitalas savaşı'ndan sonra başlar ancak genel islam tarihi daha eskilere yani hz. muhammed in yeryüzüne gelmesi ve faaliyetleriyle başlar.
    kendisi arap yarımadası'nda etkin bir şekilde gücünü gösterip kendisini kabul ettirdikten sonra cihat emri verip o ana kadar uyuyan tüm arapları dünya üzerine salmıştır. iyi de yapmıştır zira bundan faydalanan biz türkler de sayesinde mükemmel bir uygarlık kurmuşuz ve parmakla gösterilen bir imparatorluk olan osmanlı devleti'ni kurmuşuzdur. üstelik bunların dışında başka islam-türk sentezi devletlere de sahip olmuşuzdur lakin ve lakin...
    bir süre sonra hristiyanların ileri atılımları, içlerimizde oynadıkları türlü oyunlar, bizzat kendimizin yaptığı büyük ve affedilemez hatalarımız, birbirimizi yanlış anlamamız, mevlana'yı anlayamamız, savaşlarda lakayıt davranmamız, ve maalesef islam devletleri arasında bazı nifakalrın oluşması ve arada dayanışma olmamasıdır.
    tüm bunlar olurp biterken avrupa'nın da çok parlak bir dönemde olduğu söylenemez, bilakis engizisyon mahkemeleri ile uğraşmakta ve bilim adına çok zor koşullarda da olsa savaç vermekteydiler. üstelik verdikleri tek savaş da hiç bir zaman bir taneyle yeterli olmamış, kendi otoritesi tarafından dahi defalarca tacize ve zulme uğramışlardır.
    ancak tüm bunların sonunda onlar kazanmış ve batının günümüzde de devam eden büyük imparatoprluğunu kurmuşlardır. kimileri ortada doğu-batı diye birşeyin falan olmadığını, sadece para kaynaklarını kullanmak ve dağıtmak, paradan ve savaşlardan para kazanmak isteyen karanlık güçlerin birer pazarı olduğunu falan soylese de herkesçe bilinir ki doğu ve batı vardır ve gelecekte de olacaktır..

    peşin edit: bizli bir dil kullandım neticede hepimiz türküz, hepimiz müslümanız.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap