4 entry daha
  • ne kadar bilgilidir, bilgi fakiri midir bilemem, kendisine kefil olamam. ama 9,5 saatlik otobüs yolculuğunda dağıtılan gazeteyi önümde sağımda solumda yanımda tutan insanlar sayesinde yirmi beş kere okuduğum kadarıyla kendisi kısaca, türklerin adandolu'ya 2. binyılın başında orta asya'dan göç edişinin doğru olmadığını, türklerin 40.000 yıldır anadolu'da yaşadığını iddia ediyor. bir araştırma yapmış ve sonucunu yayınlamış. doğrudur yanlıştır, kötü niyetlidir bilemem. röportajı yapan gazetede bunları söylemiş.

    başka bir gazeteye diyor ki: "(...)antropolog timuçin binder’in, “orta asya’dan göç efsanedir”, “türkiye’de yaşayanlar, 40 bin yıldır buradalar” açıklamasına bilim adamları sert tepki gösterdi. türk dünyasına hizmet vermiş bilim adamları, “safsata” ve “ihanet” olarak nitelendirdikleri bu gayretlerin temel amacının, türklük kavramını yok etmeye yönelik olduğunu ifade ettiler." yahu "türkler orta asya'dan gelmedi, 40 bin yıldır burda" demek neden türklüğü yok etmek oluyor? hun, göktürk, uygur devletleriyle övünemeyeceğimiz için mi? büyük devlet kurma geleneğimizi milattan öncelere dayandıramayacağımız için mi? önce bir önceki devletimizin günahını sevabını kabul edip içimize sindirelim de hayırlısıyla gerisi kalsın. sonra araştırmayı yalanlayanların kime hizmet verdiğinin, söylediklerinin doğruluğunda ne gibi bir etkisi var? 'türk dünyasına hizmet vermiş bilim adamları' bizim alderaan'dan gelmiş wookiee'ler olduğunu söylerse itibar edecek miyiz?

    aynı haberde türklerin zaten anadolu'da bulunduğu, fiziksel olarak kürtlere, orta asya halklarından daha çok benzeyişiyle de destekleniyordu. demem o ki bu çıngız tonyukuk'ları bu kadar dellendiren de bu olmuştur.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap