21 entry daha
  • dinler, mitler ve daha birçok konu üzerine beyin egzersizleri yapmamızı sağlayan bilim-kurgu filmi. özellikle dinlerin yaratılışı hakkındaki varsayımları çok basitçe anlatmış.

    --- spoiler ---
    filmin başında john kendi gerçeğinden bahsetmek istememektedir. ısrarlar sonucunda anlatmaya karar verir çünkü o da bir insandır. konuşmaların ilerleyen bölümlerinde will hariç odadaki herkesi hikayesine inandırmışken, will'in de ısrar ettiği gibi anlattığı herşeyin oyun olduğunu itiraf ederek işin içinden sıyrılmaya çalışır, çünkü artık bu karmaşayı bitirmesi gerekmektedir. mütevazı ve olgun bir karaktere sahip olan john'un yapmaması gereken bir şey vardı ki oda filmin sonunda ufak bir şovla will'in babası olduğunu kanıtlaması ve will'in kalp krizi geçirebileceğini düşünemeyeşidir. bu zaafından dolayı "o da bir insan" diyerek işin içinden sıyrılabiliriz belki. ama bu tür durumlarla daha önce binlerce kez karşılaşmış birinin böyle bir hatayı yapması olası mıdır? zira "zaman insanları değil armutları olgunlaştırır" sözünü hatırlıyorum bu noktada.
    eğer film john'un herşeyin bir şaka olduğunu söylediğiyle kalsaydı daha hoş olurdu zannımca. bu haliyle daha fantastik bir havası var. belirsiz kalsın isterdim ben..
    --- spoiler ---

    ayrıca on dört bin yıl gezen başka biri için
    (bkz: haydar haydar)
1235 entry daha
hesabın var mı? giriş yap