15 entry daha
  • --- spoiler ---

    doğru yol partisi genel başkanı olmasında star tv ankara temsilcisi olarak büyük desteğim olan başbakan tansu çiller, bana çok güvenirdi.

    önerdiğim; osman ünsal'ı hazine müsteşarı, cengiz bulut'u türk telekom genel müdürü, cihan paçacı'yı halkbank genel müdürü olarak atadı.

    tansu hanım'ın yanında iken, "emniyet genel müdürü kim olsun?" diye sorunca gençlik arkadaşım ve yaşıtım olan, futbol maçlarımızda attığı çalımlarla "pike mehmet" diye lakap taktığımız mehmet ağar'ı önerdim.

    başbakan çiller, "ara haydi, bakalım kabul edecek mi?" dedi.

    arayarak; mehmet, emniyet genel müdürü olarak seni başbakana önereceğim. kabul eder misin? diye sordum.

    ağar, "beni anap'lı bilirler, atamazlar" dedi.

    ben onu iknaya çalışırken tansu hanım telefonu elimden aldı ve kendisini tanıtarak görevi teklif etti.

    ağar, başbakana, "devlet görev verirse itiraz edemem" diyerek görevi kabul etti.

    gerçek budur...

    (yeniçağ, 17 mayıs 2021)

    --- spoiler ---

    başbakan'a bürokrat öneren gazeteci.

    *

    şimdi... bu kirli profil saldırıya uğradığında ortalığa dökülenler, "bahçeli, muhalif milliyetçileri dövdürüyor." demişlerdi.

    bakın, aynı haltı yiyen biri daha vardı: sabahattin önkibar. o da merkez sağ siyasetçilerin dibinden ayrılmaz fakat kendisini ülkücü olarak tanıtırdı (senaryo hep aynı). yıllarca enver ören'in ankara'yla postacılığını yaptı. sonra birden yeniçağ'a gelip "chp-mhp birleşmeli" propagandasını yürüttü.

    "z kuşağı" kavramı çok popüler. o kategoriye girenler bilsin diye yazıyorum, bugün pek bir muhalif sandığınız şirin payzınlar cnntürk gibi holding borazanının prime time yüzüydü. atatürkçü sandığınız ismail küçükkaya, tayyip'in uçağından inmezdi. yandaş medya işte bu kişilerden oluşuyordu. ve bir kısmı muhalif medyaya transfer oldu. siz deyin profesyonellik, ben diyeyim karaktersizlik!

    neyse, uğuroğlu'na döneyim. o saldırı zamanında bu kişinin milliyetçi olmadığını ve kendisini kullandırdığını yazmıştım:

    (bkz: #118526572)

    siyaset - medya - bürokrasi - mafya ağının parçasıdır orhan uğuroğlu. girişteki yazısı da tezimin kanıtı, şahsın itirafıdır.

    (bkz: #123395099)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap