58 entry daha
  • futbolculuk kariyeri büyük basarilar icermesine ragmen kendisi camiasiz bir pic.

    *1979 - 1984 yillari arasinda bes sezon boyunca borussia mönchengladbach formasi terletmis (198 mac, 48 gol, 1 asist).

    *1984 - 1988 ve 1992-2000 yillarinda tam 12 yil boyunca bayern münih icin top kosturmus (410 mac, 100 gol, 50 asist). bu süre zarfinda 7 lig sampiyonlugu, 3 almanya kupasi, 3 almanya süper kupasi ve bir uefa kupasi (95/96 sezonu) kazanmis.

    *1988 - 1992 döneminde inter milan formasi giymis (154 mac, 53 gol, 8 asist). inter ile bir italya sampiyonlugu, bir italya süper kupasi ve bir de uefa kupasi (90/91 sezonu) kazanmis.

    * "loddar" lakapli ön libero, alman milli takimi´ nda rekor sayida maca (150 mac) cikmis, 1980 yilinda avrupa sampiyonasini, 1990 yilinda ise kaptan olarak dünya kupasini kaldirmis.

    *1990 yilinda ballon d´or, 1991 yilinda ise fifa yilin futbolcusu secilmis. kaynak

    teknik direktörlük kariyerinde ise partizan belgrad (2003) ile lig sampiyonlugu yasamis. en son on yil öncesine kadar bulgar milli takimini calistirmis.
    peki neden bu yasayan efsane hic bir bundesliga ekibini calistirma firsati bulamamis, neden bayern münih menajeri uli hoeness, matthäus icin " ben ve karl heinz rumenigge (bayern yönetim kurulu baskani) bu kulüpte söz sahibi oldugumuz sürece, matthäus yeni stadyumun (allianz arena) bahcivani bile olamaz" demis 2002 yilinda?

    durumun aslina bakildiginda, matthäus´ un bir islemis oldugu suc vs. yok. fakat reisin tezcanliligi ve ifadelerindeki hamlik ve yontulmamislik ona hep bir bavyera köylüsü imaji verdi. bu imaja dair bir örnek olarak, zamaninda al jazeera´ da "bana saksi muamelesi yapamazsiniz" temali bir videosunu birakayim.
    bu köylü imajiyla birlikte bir de zaafi var loddar´ in: dogu avrupali genc kadinlar. teknik direktörlük yaptigi sirbistan, macaristan, bulgaristan´ da hep yirmi yas civari sevgililer edindi ve bunlarla sürekli alman bulvar magazininde kendisine yer buldu.
    icinde bulundugumuz yilda 60 yasini dolduran efsane artik durulmus gibi. anastasia klimko isminde 32 yasinda rus bir sosyolog ile evlenmis bir de ogullari var. toplam bes evlilikten dört cocuk sahibi olmus matthäus.
    asktan yana artik sabit bir este karar kilmis gibi görünen matthäus, ayni zamanda bild gazetesine yakinligi ile de biliniyor. alman futbolunda bir mesele oldugunda bu tabloid gazete aninda loddar´ a ulasip fikrini aliyor ve dünyaya bildiriyor.

    ciddi imajlarini bozmak istemeyen alman kulüpleri tabii bu iki önemli husus isiginda matthäus gibi bir adami teknik direktörlüge getirmek istemiyor. kendisi de garibim, yilmaz vural misali ligde bir td koltugu bosalinca az demec vermedi "göreve hazirim, baskanim beni al" diye. fakat olmuyor... olduramiyor.

    alman futbolu´ nun yakin bir takipcisi olarak bu duruma icerleniyorum. kokainman christoph daum´ un bile o skandaldan yillar sonra köln ve frankfurt´ u calistirdigini düsünürsek, loddar´ in durumu daha da abes kaciyor.

    bu adama ne alman futbol federasyonu, ne bayern münih, ne de inter sahip cikti. borussia mönchengladbach bile tenezzül edip bir is vermiyor. kazandigi basarilarla orantisiz bir ötekilestirme mevcut kendisiyle ilgili.

    biz senden raziyiz reis.
    alman milli takimi tarihi´ nde uli hoeness, euro 1976 finalinde daglara taslara gönderdigi penalti ile cekoslovakya´ yi sampiyon yapmasiyla hep hatirlanacak. senin isminle özdeslesen ani ise, 1990 dünya kupasi finali´ nde, roma olimpiyat stadi´ nda kaptan olarak kaldirdigin dünya kupasi ...

    edit : imla.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap