• 10 temmuz 2021 sabahı, yani bugün, istanbul gaziosmanpaşa başarı hastanesi'nden sağlık raporu almak için evden çıktım. pazartesi günü yeni başlayacağım iş için sağlık raporu istendi, ben de hastane ortamından nefret ettiğim için parayı verip en kısa sürede raporu alayım diyerek ilk defa bu hastanenin kapısından girdim, girmez olaydım. detayları aşağıda vereceğim, vereceğim ki, o bölgede onlarca özel hastane varken neden başarı hastanesi'ni tercih etmemeniz gerektiğini anlayın.

    danışmada firmanın benden istediği test listesini gösterip, bu testleri yapıp yapmadıklarını sordum, danışmadaki hanımefendi de akciğer filmi, tam kan sayımı, göz muayenesi, solunum fonksiyon testi ve ekg testlerini hastanelerinde yapabileceğimi, işitme testi için de anlaşmalı oldukları kurumda testi yaptırabileceğimi söyledi. ben de kabul ederek vezneye gidip, 'sağlık raporu alacağım' dedim, veznedeki hanımefendi de benden 165 tl ücret talep etti, kredi kartı ile ödemeyi yapıp tekrar danışmaya gittim. danışmadaki hanımefendi de, 'siz normal doktor raporu için ödeme yapmışsınız, bu testler farklı bir sağlık raporu, bunun için ödeme yapmalısınız.' dedi, ben de tekrar vezneye giderek tüm testlerin için 375 tl daha ayrıca ödeme yaptım.

    görsel 165 tl ödeme slipi
    görsel 375 tl ödeme slipi

    ödemeyi yapıp tekrar danışmaya geldiğim zaman, danışman kişi 'göz doktorumuz bugün rahatsızlanmış, bugün göz muayesini yapamayız, pazartesi günü geleceksiniz.' dedi, ben de kendisine 'madem göz doktorunuz yok neden ben şimdi bunun için ödeme yaptım, söyleseydiniz onu başka yerde yaptırırdım.' dedim, kendisi de bu durumun biraz önce gerçekleştiğini ve pazartesi günü göz muayenesi işlemi için kendisinin bizzat benimle ilgileneceğini söyledi. ben de daha fazla uzatmayarak, 'pazartesi sabah 9'da burada olacağım, lütfen beni o gün mağdur etmeyin.' dedim ve pazartesi günü için sözleştik.

    sonrasında beni solunum fonksiyon testi ve ekg için bir odaya aldılar, oradaki personel son derece ilgiliydi ve işlemleri tamamlayıp beni kan vermem için bir alt kata yönlendirdi. kan alma işlemi için hazırlanırken, işyerinin benden talep ettiği evraklar içerisinde 'kan grubu gösterir belge' ifadesini görünce, 'ya bu kan tahlilinden sonra kan grubu gösterir belge vereceksiniz dimi bana?' dedim, personel de bunun ayrı bir işlem olduğunu ve 70 lira ücreti olduğunu söyledi, ben de hemen vezneye gidip ödemeyi yaptım.

    görsel 70 tl ödeme slipi

    kan verme işleminin ardından, yine bir alt kata giderek akciğer filmi çektirdim ve oradan tekrar danışmaya çıkıp görevli doktora akciğer film raporunu imzalattım ve işitme testi için tekrar danışmaya geçtim.

    danışman bana işitme testinin yapılacağı adresin olduğu bir kartvizit vererek, oraya gidip işlemi yapmamı söyledi, ben de pazartesi sabah göz randevusu için tekrar geleceğimi belirterek oradan ayrıldım. rezillik silsilesi tam olarak buradan sonra başlıyor.

    hemen bir taksiye atlayıp, a....n işitme cihazları isimli işitme merkezine gittim, fakat işyeri kapalıydı. ben de iletişim telefonu ile işitme merkezinin yetkilisini aradım fakat açmadı. bunun üzerine hastaneyi arayıp işitme merkezine geldiğimi fakat kapalı olduğunu söyledim. kendileri de bana 'aaa onlar bugün kapalı olabilir' diyince, ben de sinirlenerek 'siz benimle dalga mı geçiyorsunuz, göz doktoru son dakika randevu iptal eder, işitme merkezi kapalı, buraya gelince kapalı olduğunu anımsıyorsunuz, benim param ve vaktim bu kadar değersiz değil, oraya geliyorum bunu yüzyüze konuşacağız.' diyerek, başka bir taksiye atlayıp başarı hastanesi'ne döndüm. danışman ile bu durumu konuştum ve kendisi 'onlar pandemiden beri haftasonu çalışmıyordu, iki haftadır cumartesileri çalışıyorlardı, ben de ona güvenerek sizi oraya yönlendirdim, hemen telafi ediyoruz, sizi başka bir işitme merkezine gönderelim.' dedi, ben de kendisine 'yani beni oraya göndermeden önce işitme merkezini arayıp teyit edebilirdiniz, bu yaptığınız hiç hoş değil.' dedim. sonrasında diğer işitme merkezine gitmek için hastaneden çıkarken, durumu başhekime anlatmak istedim ve acil giriş kapısından girip, başhekimin hangi katta olduğunu öğrenip asansör ile başhekimin odasının bulunduğu kata çıktım. başhekim ile görüşmeyi beklerken, biraz önce bana danışmada durumu açıklayan hastane sorumlusu hanımefendi de tesadüf mü bilmiyorum, başhekimin odasına geldi. ben başhekime durumu anlatınca, kendisi bana 'abi göz doktorunu dün akşam hastaneye kaldırdık.' dedi. ben de kendisine, 'hocam allah şifa versin, insani bir durum buna hiç bir itirazım yok fakat, bakın siz olayın gece gerçekleştiğini söylüyorsunuz, aşağıdaki arkadaşlar bunu biliyor, ama kaydı yapıp parayı aldıktan sonra doktorun bugün olmadığını söylüyorlar, bunu hiç etik bulmuyorum.' dedim, kendisi de haklı olduğumu ve hastanenin özel aracı ile beni işitme merkezine hemen götürerek bu durumu telafi etmek istediklerini belirtti, ben de nezaketinden ötürü kendisine teşekkür edip, biraz önce danışmada ve sonrasında başhekimin odasında gördüğüm hanımefendi ile birlikte hastane aracının olduğu yere doğru yola çıktım. bu sırada hanımefendi ile sohbet ederken, ona da aynı şeyleri söyledim ve hastane personelinin maske takmadığını da sohbet sırasında kendilerine ilettim. kendisi de 'yok ya takıyorlar' diyince, hemen arkasındaki veznede maskesiz çalışan kişiyi gösterdim ve kendisi maskesiz çalışanı uyardı. daha sonra kendilerine ilgileri için teşekkür edip, hastane aracıyla işitme merkezine gitmek istemediğimi, teklif etmelerinin yeterli olduğunu söyledim fakat, kendisi bunu başhekimin söylediğini ve mutlaka bu şekilde işitme merkezine beni götürmek istediklerini söyledi, ben de kabul ettim.

    hastane görevlisi beni s...r işitme merkezine götürdü, ben de kendisine teşekkür edip, işim bittikten sonra kendi imkanlarımla eve gideceğimi söyledim ve işitme merkezine girdim. oradaki görevli işitme testini yaptı ve raporu bana teslim ettikten sonra 'yalnız sizden bi 50 lira ödeme alacağım.' dedi, ben de hiç huyum olmamasına rağmen ödemeyi nakit yapıp herhangi bir makbuz almadan oradan ayrıldım.

    eve geldikten sonra, akşam 6 gibi hastaneden birisi beni arayarak, göz doktorunun 11 gün izinli olduğunu ve göz randevusunu iptal edeceklerini, onayım olup olmadığını sordu. ben de kendisine 'e ödemeyi yaptık, ödemeyi nasıl geri alacağım?' diyince, onu vezne ile görüşeceksiniz dedi. ben de kendisine beni veznenin aramasını söyleyerek telefonu kapattım ve sonra hastaneye gittim sorunu çözmek için.

    hastane yetkilisine durumu anlattıktan sonra, benim bugün hangi işlemleri yaptırdığımı sordum, kendisine de bana aşağıdaki evrağı teslim etti.

    görsel yapılan işlemler listesi

    ben de kendisine buradaki testlerin yapıldığını, fakat göz muayenesi yapılmadan ücret tahsil edildiğini, bunun iadesini talep ettiğimi söyledim. benim hesabıma göre hastanenin kendisine yaptığım ödeme 610 tl, yukarıda slipleri görülebilir, işitme merkezine nakit ödediğim 50 tl, onun makbuzunu maalesef almadım, toplamda 660 tl.

    işitme merkezinde test yaptırdığıma dair evrak da bu, fakat herhangi bir işlem ücreti burada görünmüyor.

    görsel işitme testi özeti

    hastane yetkilisine benim ödeme yaptığım bu işlemlerin faturasını talep ettiğimi söyledim, o da bunu vezneden alabileceğimizi söyledi. veznedeki personel faturanın haftaiçi çıkacağını, veremeyeceğini söyleyince, 'o zaman parayı da haftaiçi alsaydın abi, parayı haftasonu alıp, faturayı haftaiçi mi teslim ediyorsun?' dedim. sonra bana şu faturaları teslim etti.

    görsel fatura 460 tl

    görsel fatura 70 tl

    görsel fatura 50 tl

    şimdi bu 460 tl olan fatura muhtemelen sabah benim tüm testler için ödediğim ücret, 70 tl kan durumu gösterir kart için ödediğim ücret, 50 tl ise sanıyorum işitme merkezine nakit ödediğim 50 lira için işitme merkezi tarafından hastaneye yönlendirilen fatura. bunların toplamı da 580 tl.

    hastane yetkilisine ödediğim 660 tl ücrete karşılık, aldığım hizmetin 580 tl olduğu, aradaki 80 liranın ve ayrıca sabah ödemesini yaptığım ve hizmet alamadığım göz muayesi ücretinin ödenmesi talebimi ilettim, hastane yetkilisi ile veznedeki personel ise bana şu dahiyane açıklamayı yaptı.

    'sizin hastaneye yaptığınız ödeme toplamı sliplere bakınca 610 tl olup, aldığınız hizmet fatura olarak 580 tl, aradaki 30 tl fark ise, devlete ödenmek üzere 15 lira olarak kesilen matrah, sizin işitme merkezine verdiğiniz 50 lirayı biz bilemeyiz.' diyince, ben de kendisine bu devlete iletilen 2 tane 15 liralık bedelin neden faturada yazmadığını sordum. o da bana yukarıdaki faturalarda göreceğiniz kaşeyi faturaların üzerine basarak, işte bakın onların da faturası bu dedi. ben de kendisine bunun çok saçma olduğunu, 20 liraya yaptırılan bir kaşeyi kağıdın üzerine basmanın çözüm olmadığını söyledim. fakat arkadaşın kendi hesabına göre, kendisi hastaneyi zarara uğratmıştır, çünkü kendi hesabına göre aradaki fark 30 lira, yani 2 tane 15 liralık matrah iken, kendisi 3 tane faturaya da aynı kaşeyi vurarak benden devlete iletmek üzere 45 tl aldığını beyan etmiş oluyor. yani neresinden tutarsanız elinizde kalıyor.

    tabii ki bu iş burada bitmedi, pazartesi sabah hastaneye giderek detaylı faturayı alıp, kendilerini sağlık bakanlığı'na ve maliye bakanlığı'na bizzat şikayet edeceğim. vermedikleri bir hizmetin parasını peşinen tahsil edip, sonra iadesinden kaçınmaları sağlık bakanlığı nezdinde nasıl bir soruşturma konusu olur, bunu bekleyip göreceğiz. yine müşteriden alınan ücret ile faturadaki tutarsızlık da sanıyorum maliye bakanlığı'nın ilgisini çekecektir.

    şimdi bu kadar şeyi zahmet edip okuyan ve sonrasında bana işitme merkezinde verdiğim 50 liranın makbuzunu almadığım için 'sana müstahak' diyecek arkadaşlara da peşin cevabım; o da benim enayiliğim.

    gaziosmanpaşa başarı hastanesi beni bugün oraya gittiğime bin pişman etti, aynı pişmanlığı yaşamamak adına lütfen alternatif hastaneleri tercih ediniz.

    saygılarımla sayın sözlük.

    edit: @lelermzn kullanıcısına cevaben; hastane fobim var, tek başıma gitmem normalde ama, orada da çok bunalınca ne dedilerse ödedim ki bir an önce kurtulayım diye. ama yine de kurtulamadım. bu kadar suistimal edileceğini bilemedim.

    son edit: karar çıkalı ve ben iademi alalı uzun zaman oldu ama, geç gelen güncelleme ile kararı hastaneye tebliğim görsel ve gelen iade dekontu görsel mission accomplished :)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap