167 entry daha
  • galatasarayliyim. sirf bu yuzden kotuleyeceksen hic entry nin devamini okuma ve hemen kotule kardesim. 4. nesil yazar olarak bugune kadar cok az entry girdim. ozellikle de sporla ilgili entry girmemeye ozen gosterdim, yanlis hatirlamiyorsam bir tane roddick - el aynoui tenis maciyla ilgili, bir de 3lugu birak faul atma becerisi bile olmayan kerem tunceri'yle alakali entry'ler girmistim 5.5 yil boyunca.

    maci seyretmedim. bir yandan esimle scrabble oynarken bir yandan da uyduruk mp3 player'imda radyodan dinledim bu maci. bu yuzden radyodaki spikerin anlattigi ve siz suser arkadaslarimin yazdigi yorumlara guvenerek soylemek istedigi birkac sey var bu macla ilgili.
    entry'i yazmaya basladigim sirada ntv nihayet mac ozetini verdi. bu ozeti de yayina ara vererek falan degil gece haberleri kapsaminda verdi. en kiytirik maclarda bile, mac bittigi anda stada baglanip spor yazarlariyla roportaj yapacaksin, macin bitiminden 15 dakika sonra ridvan dilmen ve gultekin onay'in maci yorumladigi program baslatacaksin, galatasaray - fenerbahce maci gibi bir maci galatasaray kazandigi zaman bu proseduru uygulamayacaksin, ondan sonra da ben turkiye'nin haber ve spor kanaliyim diyeceksin, yemezler efendim, bu tarafsizlik degildir ve haber/spor kanali oldugunu soyleyen bir kanala yakismaz, ne yapalim biz ntv'yi bu anlayisiyla seyretmek zorundayiz, bari turkiye'nin haber ve spor kanaliyim diye lanse etmeseler kendilerini...

    her neyse maca gelelim efendim..
    macin 15 dakikasi falandi, ben cizirtilida olsa maci yayinlayan bir radyo kanali buldum, spiker, gs haka sukur'un tek vurusla attigi golle 1-0 onde dedigi anda ilk soku yasadim, hem takimim onde, hem golu hakan atmis, hem de tek vurusla atmis. hadi hayirlisi dedim, dinlemeye devam ettim. (ozeti seyrettikten sonra hakan'in bu golune hala inanamiyorum, kaleciyi calimlamaya calismayan bir hakan sukur; ilginc tabi)

    20 kusurlu dakikalarda spiker lugano'ya sari kart cikti dediginde, hayret bu dakikaya kadar gormeden nasil dayanmis diye dusunuyordum ki, spiker kuskularimi dogruladi, "lugano 2. sari kartla kirmizi kart goruyor". hah dedim simdi bizim takim kotu oynamaya baslar (spikerin anlatisindan bizim iyi oynadigimiz anlasiliyor). hic kimse sasirmasin bu galatasaray'in huyudur; iyi oynarken daha iyi oynayabilecegi bir ortam olusur ama ne hikmetse bizim takim bunu bir turlu beceremez. lugano ilk sari karti sanirim ben radyoyu acmadan once cikmis, 2 sari kart icin sunu soyleyebilirim, eger kurallar degismediyse hakem'e gozluk isareti yapmak (bazi arkadaslarin yazdigina gore durbun yapmis) sari karti gerektiren bir harekettir. hickimse gelip de boyle maclarda bu kart gosterilmez, agir karardi, hakem maci kaldiramadi demesin; simdi kart agirdi, haksizdi, diyerek lugano'nun (fenerbahce'nin) hakkini savunanlar; galatasarayli oyunculara 4 kirmizi kartin ciktigi fenerbahce - galatasaray macinda, sirf hakemi alkisladigi icin oyundan atilan bulent korkmaz'in (galatasaray'in) hakkini savunmuslar miydi acaba? yuzsuzluk yapmana gerek yok guzel kardesim, ben acik sozluyum, sen nasil o macta bulent korkmaz atildigi zaman gobegini kasiyan adam modunda mutlu olduysan benden de lugano haksiz yere atildi dememi bekleme.

    gokhan gonul'un ilk sari kartini gormedim. 2. sari kartta zaten cizgideki topu almis, taci atacak; burada top toplayici cocugun 2. topu gokhan'a atmasi yanlis, bu yuzden sari kart olmamasi gerektigini dusunuyorum. ki radyodan dinledigim ve ozetlerden gordugum kadariyla sahanin en iyisi gokhan'mis ve gercekten mukemmel bir gol atmis, haddime duser mi bilmem ama bu jeneriklik gol icin kendisini tebrik ediyorum; yalniz attigi golden hemen once yaklasik 6 kisiyi calimlayip kaleciye teslim ettigi bir pozisyon var ki, o gol olsa daha cok sevinirdim, cunku hakikaten bu tur pozisyonlar futbolumuzda 10 senede 1 oluyor. benzer bir pozisyonda en son oktay derelioglu belcika'ya gol atmisti. sanirim o golden beri 10 yil olmustur.

    90+1'de galatasaray gol atti. ee hic olmamis birsey mi bu? belki hatirlarsiniz, graeme souness'in fenerbahce stadina bayrak diktigi macta bir turkiye kupasi maciydi (yanlis hatirlamiyorsam yari final olabilir). normal sure 1-1 bitmis, 116. dakika da dean sounders, sert bir vurusla koseye yollamisti topu.. ee o zaman da fenerbahce son dakikalarda gol yiyip elenmisti, ama bir fenerbahceli oyuncunun bir galatasaray'li oyuncunun kasiklarina tekme attigini ve dovmeye kalkistigini hatirlamiyorum. insaf be kardesim, gol yedin diye rakip oyuncuya neden saldiriyorsun? bu son maciniz mi? surda 2 ay sonra bir daha oynayacaksiniz, her sene en az 2 mac karsilikli oynamaniz garanti (bir sakatlik olmazsa). senin bu yaptigin resmen terbiyesizliktir. isin ilginci hadi volkan demirel sahada son dakikada gol yemenin stresiyle bu hareketi yapti, mensuplarinin egitim durumunun yuksek oldugunu dusundugum bu cok sesli platformda bile bu hareketi savunanlar cikmasi cok ilginc.

    bir de soylemeden duramayacagim, ilk yarinin son anlari, gs tac atmis, volkan'la karsi karsiya gole gidiyor umit karan sanirim, zirrtttt duduk. hakem ilk yariyi bitirdi. ben 28 yasima geldim, boyle bir olay hatirlamiyorum. bence bu bir hakem hatasidir. hadi hakem hata yapti, devreyi bitirdi. bazi suser demeye dilimin varmadigi kisiler "...e bitirecek tabi sure bitmisti" gibi gayet yuzsuzce yorumlarda bulunabiliyorlar. ben buradan kendilerine cevap verebileceklerini hic sanmadigim bir soru sormak istiyorum. kardesim hayatinda bir kere durust ol ve cevap ver; "sukru saracoglu stadinda fenerbahce - galatasaray macinda fenerbahce gole giderken hakem surenin bitmesi sebebiyle devreyi bitirecek ve sen bu hakemin dogru bir hareket yaptigini dusunecegini ve bu konuda hakemi elestirmeyecegini iddia ediyorsun oyle mi?" (bkz: cevab veremedi)
    bunu iddia edenlere benim soyleyecek tek sozum var: siktir git bi cay koy ya....

    tanimlara gelirsek:
    -galatasaray'li oyunculara gozunun ustunde kasin var denerek kirmizi kartlarin cikarilmasi, ama fenerbahce'li oyuncularin adam dovdukleri zaman bile kart gormemeleri gerektigini dusunen fenerbahce'li taraftarlarin varligini ortaya cikartan mac.
    -maclari at gozluguyle seyreden, ve yenildikleri icin burada diger suser'lari "dangalak"'likla suclayabilen suserlar oldugunu bize gosteren mac.
    -suser'lara "dangalak" denilerek hakaret edilmesine goz yuman moderatorlerin oldugunu gosteren mac. (ben bu entry'i yazarken "dangalak suser'lar" entry'si hala bu baslik altinda duruyor)

    edit: ntv hakkinda yazdiklarimdan sonra bazi arkadaslardan uyarilar aldim, ntvspor kanali mactan sonra 1.5 saat yayin yapti, ercan taner, ridvan dilmen maci yorumladilar seklinde. bu tam benim soylemek istedigim sey. ben tv yayini olarak kablotv kullanmaktayim, dolayisiyla ntvspor yayinini izleyemiyorum. galatasaray - fenerbahce kupa maci haftasonu oynanan lig macindan daha mi onemsizdir de, program ntv yerine ntvspor'dan yayinlanmis ve yayini izleyemek isteyen herkese ulastirilmamistir. her haftasonu bir buyuk takimla orta siralardaki bir takimin mac yorumunu 2 saat sureyle yayinlayan ntv, fenerbahce - galatasaray maci sonunda 15 dakika da olsa stada neden baglanmamistir. herneyse, ntv benzer bir uygulamayi milyonlarin toplandigi cumhuriyet mitinglerine baglanmayarak yapmisti zaten. farkli bir uygulama beklememek lazim

    yogun istek uzerine edit2: volkan demirel'in cildirma sebebi gol yemesi degil, lincoln'un kendisine kufretmesiymis efendim. dunya uzerinde sahada kufreden tek futbolcu lincoln oldugu icin kendisini kaka cocuk ilan etmek, sahada kovalamak, kasiklarina tepmek, mactan sonra da "ettigi kufurler cinayet sebebidir" seklinde aciklama yapmak gerekir. aciklama icin kaynak
    http://www.fenerbahce.com/haberler/27270.php
    link calismamaya baslarsa diye kisa bir alinti: "volkan, "lincoln'ün ettiği küfürler adam öldürme sebebi" diye konuştu."
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap