33 entry daha
  • taksim'de yilbasinda kadinlar tacize ugrayinca taciz edenleri lanetledin mi lanetlemedin. "onlar da gitmeseydi taksime" dedin.

    ulkede universitelerde ogrenciler politik nedenlerle birbirine girip de biri kampuste silahini cikarip atesleyince, yahut biri dine, bayraga, vs ye, x kisisinin ve toplumunun kutsal addettigi ve herkesin de kutsal bilmesini talep ettigi degere laf edip de basina bir sey gelince "ee, kasinmasaydi onlar da" mi dedin, yoksa cikip siddeti her kosulda lanetlemeyi becerebildin mi? biri fikirleri nedeniyle oldurulunce oldurulene mi sahip ciktin, oldurene mi? oldurene sahip cikmasan bile oldurulene faturayi kestin mi?

    saniyorsunuz ki bu ulkede tek tuk katil, tecavuzcu, yolsuz var. bu ulkede yuzbinlerce katil, tecavuzcu, hirsiz var. arka ciktigin oranda, sucu kurbana yiktigin oranda o suca sen de ortaksin. kimse kolay yoldan vicdanini rahatlatmaya calismasin.

    ha bir naiflik var bu insanda evet. nerden bilsin oldurulse bile "e kendi kasinmis" diyebileceklerin buralarda bol bulundugunu? tahmin edememistir zavallim.

    suc olacak, suc isleyenler olacak. peki sucu isleyenle sucun surdurulebilirligine katkida bulunanlar arasindaki fark cok mu buyuk? uzun vadede hangisi daha suclu acaba?

    edit: ayrica ekleyelim, evet, benim vicdanim rahat bu konuda cunku en azindan utaniyorum. sen utanmiyorsan kendimi senden de ustun goruyorum. merak etmeyin sizin yerinize de biz utaniriz. ahlakli pozlari da yine size kalsin.
303 entry daha
hesabın var mı? giriş yap