4 entry daha
  • tanrı'nın cennet mükafatlarının neler olduğunu 32. , 33. ve 34. ayetlerde açıkladığı kuran suresi.

    uzunca bir süredir ( tam zaman vermek gerekirse 27,5 yıldır ) türkiye'de bir şeyler sürekli terse gidiyor. laik, demokratik, usçu, pozitif bilimleri kendisine ülkü edinecek türk gençliği yerine saçma sapan fikirlerle dolu kuşaklar yetiştirilmekte.

    biz tanrı'ya inanan, tanrı'dan korkan, yaşlılarımızın en büyük arzusu hac'a gitmek olduğu, kalbinden dileyen herkesin istediği şekilde ibadetini yerine getirdiği, çocukların nineleri ve dedelerinden ya da mahallenin hocasından dinini sevgi ile öğrendiği kısacası anadolu müslümanlığını yaşayan bir ulustuk zaten. kimsenin zorlamasına, provakatörlüğüne de ihtiyacımız yoktu. hala da yok.

    ama birileri işi çok çabuk çözmüş. üstelik benden, senden, bizden çok önce. yani biz vasat beyinlilerden.

    giderek artan bir frekans ile günlük hayatımız ile ilgili olduk olmadık fetvalar üretilmeye, çevremiz okullar, kurumlar ile dolmaya başladı. kadrolaşmalarını çok çabuk tamamladılar.

    üstelik son dönemde öyle abuk sabuk, tıynetsiz şekilde ortalıkta gösteri yapmaktalar ki ben ve benim gibilerin umutsuzluğu her geçen gün artmakta.

    umutsuzluk hissinin yenilgiyi kabullenmek olmadığını onlarca, yüzlerce defa kanıtlamış olan bu ulus yeni yol göstericisini elbet ata'sının gençliğe hitabe`sinde bulacaktır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap