11 entry daha
  • fiyat tarifesi ile ilgili web sitesinde bahsedilmeyen bazı ayrıntılar bulunan şirkettir:

    "atasehir'de oturdugum icin quiknet'i az once 444 222 0 numarasindan arayip kafamdaki tum sorulari sordum. hizmet bulundugum bloka veriliyormus. ozellikle 5mbit/5mbit'lik hizmeti almayi dusunuyordum ama simdi o kadar cekici gelmiyor, 3mbit/3mbit'lik paket daha tatli gorunuyor. bilgilerimi paylasmak istiyorum.

    tellcom'un sitesinde hepimize cazip gelen kampanya fiyatlari konusunda hos olmayan bazi hususlar var.

    1. 24 aylik sozlesme yaptiginiz halde kampanya fiyatlari sadece ilk 12 ay gecerli. ikinci 12 ayda normal tarifelerden ucretlendirilecek. bu cok onemli bilginin websitesinde yer almamasi, sadece telefonda sorunca bu bilginin verilmesi neredeyse hilekarlik. sitede bariz bir sekilde 24 ay kampanya fiyatindan yararlanilacak izlenimi veriliyor. ornegin 24 ay 5mbit'lik sozlesmede 12 ay boyunca 49ytl, 12 ay boyunca 89ytl odeyeceksiniz.

    2. 24 aylik sozlesme sirasinca sadece daha ust bir tarifeye gecebiliyorsunuz. yine 5mbit orneginde sozlesme yaparsaniz bir sure sonra daha ucuz diye 3mbit'e gecemiyorsunuz. bu anlasilir birsey ama gene de dikkatinizden kacmasin. 12 ay 49ytl'den 5mbit kullanip ikinci 12 ayda 69ytl'den 3mbit alamiyorsunuz.

    3. 24 aylik sozlesme sirasinda hizmet veya fiyatlarda ornegin rekabet nedeniyle degisiklik olursa size ne sekilde yanisayacagi belirsiz. cok buyuk ihtimalle fiyatlarda indirim yapilsa dahi size yansimayacagini dusunuyorum, yaptiginiz sozlesmeden devam eder diye dusunuyorum.

    - bu durumda size 24 aylik sozlesme yapmaniz, ve mevcut baglantinizi iptal ettiginizi beyan etmeniz karsiligi kampanya cercevesinde verilen ilk 2 ay ucretsiz kullanimi da hesaba ekleyen cebinizden cikacak paraya gore duzeltilmis gercek quiknet ucretlerini yaziyorum.

    hesabi 2 x bedava + 10 x kampanyafiyati + 12xnormalfiyat'a gore yaptigimizda 24 ay sonunda ay basina dusen ortalama para soyle oluyor:

    ====================
    tellcom quiknet 24 ay sozlesme ile:
    ====================
    1 mbit > 36.5 ytl / ay
    3 mbit > 50.75 ytl / ay
    5 mbit > 65 ytl / ay
    10 mbit > 83 ytl / ay
    20 mbit > 101.5 ytl /ay
    100 mbit > 120 ytl /ay
    ====================

    simdi bu tarifeyi turktelekom adsl "turbo indirim" 24 aylik sozlesmeli kampanyasi ve turksat kablointernet'in benzer hizlardaki secenekleri ile kiyaslayabiliriz:

    turk telekom adsl 24 ay sozlesme ile:

    1 mbit > 46 ytl / ay
    2 mbit > 65 ytl / ay
    4 mbit > 83.5 ytl /ay

    turksat kablointernet (sozlesmesiz):

    1 mbit > 39 ytl / ay
    2 mbit > 59 ytl / ay
    3 mbit > 69 ytl / ay
    4 mbit > 79 ytl / ay
    5 mbit > 139 ytl /ay
    6 mbit > 159 ytl /ay

    ana fikir: quiknet'in fiyatlari ilk edinilien izlenim kadar mukemmel degil, ama yine de 3 secenek icinde her hizda en iyi fiyatlara sahip. buna yuksek upload hizini da ekleyince baya iyi gorunuyor. quiknet'in fiyatlariyla sadece 1 mbit turksat kablo secenegi (ki kullandigim secenek bu) rekabet edebiliyor. son zamanlarda turk telekom ve turksat'in neden 24 aylik sozlesme kampanyalariyla musteriyi baglamaya calistigi belli oluyor (turksat kablo'nun 24 ay internet kullanana kablotv 1 ytl kampanyasi var..) simdi asil soru, quiknet ne kadar hizli yayginlasacak, ve dolayisiyla diger rakipler ne zaman fiyatta rekabete gitmek zorunda kalacak..."
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap