5 entry daha
  • killik yapayim mi? yapayim ulen: filmin bir noktasinda psikopat katil union station'a gidelim diye taksiye biner. daha sonra arka koltuktaki halini goruruz, arkaplanda washington monument, capitol hill falan vardir. yani eleman dc'den guneye dogru, virginiaya gitmektedir, union station ters yondedir. aslinda her sey ters yondedir, virginia'da hicbirsey yoktur; hele o zamanlar tamamen dutluktu oralar.

    [hay bin kunduz, imdb'ye baktim bunu da yazmislar, ben de 55 senedir bir ben gormusum, bir ben zekiymisim cevikmisim ahlakliymisim gibi sevinmistim]

    lunaparktaki "tunnel of love" sahnesi benim favorim. katilin golgesi ondekilerin golgesine dogru yavas yavas yaklasir, bir canavar gibi onlarin ustune coker, cigliklar duyulur.

    tenis sahnesinin basi da super. herkesin kafasi saga sola giderken ortada bizim eleman, dumduz bakiyor. gerim gerim gerdi beni, nasil bir karakterse. yalniz tenis macinin kendisi bayagi komik. bircok karede devamlilik yok; varmis gibi editing yapmislar ama bambaska cekimler onlar. bir de bir tenis macinda sayilarin yarisi smacla olmaz, amma diktiler havaya, cani sikilan topu sisiriyor.

    iki adam arasindaki homoseksuel tansiyon da gerilime gerilim katiyor, tendonlarimi teker teker attiriyor. bizim guzel oglan cekingen, kararsiz filan, digeri aleni, obsesif, guleryuzlu ama istedigini almazsa romayi yakar. yakiyor da kismen. mutlu sonla bitmiyor film zira, adamin psikolojisi bozuk kaliyor.

    meshur lunapark sahnesinin komik olmasi ayip mi kacar bilmem ama koltuktan dustum resmen. dakikalarca stres yasadik, dedim bu ihtiyar surune surune gidip colugu cocugu kurtaracak, kahraman olacak. bekle bekle, herif agir agir surunurken tepede olum kalim savasi var, bebeler agliyor. bizimki en sonunda kalkti zart diye durdurdu atli karincayi, butun mekanizma karadelige donusup kendi ustune coktu, herkes oldu. durdurmak icin bomba atsalar ayni sey, cocuklar da onceden disari atlayip kol bacak kirarak kurtulurlardi.

    marstaki cicegi koklayabilme fikrini pek bir sevdim, simdilik dunyanin obur ucu da yeterli.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap