3 entry daha
  • üç kızı olan bir kralın en küçük ve dünyalar güzeli kızıdır psyche. o kadar güzeldir ki halk artık aphrodite tapınaklarına da gitmez olmuştur. psyche adına tapınaklar yapılır ve bir ölümlü olmasına rağmen psyche'ye tapılır. bu olay aphrodite'i delirtir. zaten güzelliğinin bir basit kadınla kıyaslanması aşağılayıcıdır, hele ki bu kıyasta kaybetmek daha da korkunçtur. derhal oğlu eros'a bu küstah ölümlüyü dünyadaki en rezil, aptal ve çirkin erkeğe aşık etmesi görevini verir. mamafih, psyche o kadar güzeldir ki eros onu görünce şaşkınlıktan hazırladığı aşk okunu kendisine batırır.
    psyche'nin ve eros'un ölümsüz aşkı bu şekilde başlar. devamını anlatmamam daha uygun olur, zira çok uzun ve güzel bir öyküdür. sorunlar ortaya çıksa da *, saf bir masal olarak biter bu aşk öyküsü *.
    mitoloji'deki en güzel hikayedir. biraz saf ve fakat iyi niyetli psyche, aşk ile yaşayan eros'u bir kez daha görebilmek için her türlü acıyı çekmeye, hatta ölmeye razı olacaktır. tanrılar onları öyle çok severler ki hikaye olması gerektiği şekilde (fakat sadece bazı anlatımlara göre), yani güzel biter.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap