7 entry daha
  • en bilindikleri yazmışız, biraz daha daha yer altında kalmışları, daha az bilindikleri yazalım:

    i) crazy frog.
    şimdi diyeceksiniz bunun neresi internet fenomeni... zira cep telefonu melodisi olmuştur kendisi artık, klibi dahi vardır. hatta mixini yapan firmaya, sırf dünya çapında çok indirilen bir cep telefonu melodisi olduğu için 20 milyon dolara yakın para kazandırmışlığı var.
    lakin kendisi bundan 11 sene önce, çocuğun tekinin motorsiklet taklidi yaparkenki sesini mikrofonla kaydedip internete koymasından, ve bunun garip bir şekilde yayılmasından başlamış saçma bir şey

    ii) o rly?
    baya bir zamandır nette dolanmakta olan bir fotoğraf bu. ama birkaç sene evvel something awful ya da 4chan forumlarında popülerlik kazandığı için birden hastalık gibi yayıldı. anlamı "oh really?" yani "hadi ya? deme!"
    yukarıya birisi çok bariz bir şey yazdığında altına bu resmi "hadi ya? bak seeen?" şeklinde koymak adet halini almıştır.
    http://www.orlyowl.com/orly.jpg

    iii) hamster dance
    vallahi şimdi bakınca neden fenomen olmuş, neden ünlenmiş anlamak zor. ama o zamanlar hatırlıyorum millet birbirine yollardı, her yerde insanın karşısına çıkardı. birkaç hamster animasyonu gayet kendi halinde dans ediyor. gayet sade bir şey. sene 97-98.
    http://www.hampsterdance.com/classorig.html

    iv) kikia.
    daha sonra çok varyasonu çıktı, çok daha etkiliyicileri yapıldı. ama sanırım ataları budur.
    http://www.andrew.cmu.edu/user/zivester/kikia.swf

    v) fatmouse
    sadece şişman bir fare. bu kadardı. ama ünlü olmuştu. neden? hiçbir sebebi yok. demek ki yeterince materyal yokmuş. şu adresten fotoğrafıyla beraber anısına yapılmış diğer şeyler gözükebilir:
    http://www.labradorice.com/fatmouse/
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap