• guney afrika cumhuriyeti menseili ozel askeri sirket.

    economist'in 2004 raporuna gore irak'ta amerikanin kazdigi kuyulari 14,000 silahli askerle koruyan ozel "guvenlik sirketi".

    angola gibi petrol ve mineral yonunden zengin fakat politik istikrar yonunden zayif afrika ulkelerinde de guvenlik faaliyetleri cok yaygin sirketimizin. aralarinda apartheid doneminde kolluk kuvvetligi yapmis, afrikali kolu bacagi kesip mangalda kizartmak gibi zevkleri olan, affiniza siginarak, orospu cocuklari barindiran bir sirkettir.

    hani derler ya politik istikrar, demokrasi, akp -pardon lan sonuncusu araya karisti- yabanci sermaye cekip kalkinmak icin on kosullardir diye... yok boyle bisii. afrikanin dogrudan yabanci sermaye ceken top 5 ulkesi, biri angola, ic savas, yolsuzluk, ve guvensizlik icinde kivranmakta. ama yabanci sermaye geliyor. mineral yogun bolgelerde sermaye yogun altin, gumus, petrol cikarimi yapan yabanci sermayemiz, baska bir yabanci sermaye at kosturma alani olan erinys gibi ozel askeri sirketleri kiralayip kendi guveligini sinirli alanda kendi sagliyor.

    caktin kofteyi? yani hem yabanci sermaye girmis oluyor, hem de yabanci sermaye girmis oluyor...kime girmis oluyor? soylemezsem enrty gotume girmemis oluyor...yolla!
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap