66 entry daha
  • rijkard, barcelona gibi bir klube geldiginde teknik adam olarak kariyeri olmayan idi. ilk yilinda barca gibi bir klubu küme düsme potasina sokacak kadar kötü oynatti. ikinci yari davids transferi ile beraber sampiyonluga dogru kucak acti. sonrasini hepimiz biliyoruz.. sözlükte de ayni sekilde pek cok konu basligina bu örnegi ilistiririm, zira teknik adamin futbol klubunun basarisinda kilit rol oynasa da toplamda payi yüzde yirmidir. yönetimdir aslen dogru adim atmasi gereken.. ve rijkaard'in basarisi onu ilk yilinda onca basarisizligina ragmen kariyeri olmayan bu adamin arkasinda duran yönetime aittir. karsi tarafta her türlü yenilgide sil bastan yapan real madrid 5 yil boyunca nal topladi..

    ve benim galatasarayim istikrarsizlastirma politikasina kurban gidiyor. herhangi bir teknik adamin arkasinda durabilme basarisini gösterebilse bugün su anki durumundan cok cok ileride olacakti.. absürd futbol seyircisinin ortalama futbol muhabbetine göre yönetiliyor takim. skibbe, lincoln, meira degil de aslen sorun budur.

    daum, fenerbahcenin basina geldigi zaman aynen bugün galatasarayin elendigi gibi avrupanin güclü ekiplerinden dinamo kiev'e elenmistir, lakin akabinde iki yil üst üste sampiyon yapmis, daha da önemlisi bugünkü fenerbahcenin cekirdek kadrosunu olusturmustur alex gibi transferlerle.. onun o zaman icerisinde yaptigi hatalari yirmi yildir fenerbahce ile yatip kalkan insanlar belki yapmayabilirdi, ama el insaf.. skibbe misal daha iki aydir burada. sizi yunanistan'a gönderseler iki ay icerisinde paok,aek hepsini ezbere bilecek, kadrolari da bir yunanfutbolseverden daha iyi bir sekilde analiz edecektiniz..

    schalke de benzer bir yapilanma icerisinde ve sampiyonlar liginden oldu. burada cikan sesin yüzde biri cikmiyor twente'den getirdigi "kariyerli" hocasi ile..

    fatih terim basariyi dört yilin sonunda yakalayabildi. fenerbahce her seye ragmen zico'nun arkasinda durarak gerceklestirdi, ferguson galatasaray gibi bir takima elendi..

    mladen petric, ingiltereye golü atmasaydi bugün sahane futbolun mimari olarak addedilen hiddink ve rusyasi basarisiz olarak addedilecekti, avrupa sampiyonasina katilamayarak..

    neden genc bir yetenek yetisemiyor sorusunun cevabi ayni sekilde iki dakikada adam asan ortalamanin da altinda futbol cogunlugunun sesinin gereginden fazla baskin olmasi ile de ilintilidir..

    skibbe a ya da b yapsa da gönderilecektir. daha gelmeden basladi elestiriler, gelince de durmadi. hali hazirda cok önemli zaafi olarak addettigim baski karsisinda direncsiz tutumu da etkili olacak ve basarili olamayacaktir. (lincoln'u yedek birakmasi da iyi bir örnektir bu baskiya karsi direncsiz tutumuna) bu futbol cahili sonuca endeskli kitlenin dokunamayacagi ölcüde kariyerli bir hoca ya da barcanin rijkaard'in arkasinda durdugu gibi saglam bir yönetim gerekir benim bu takimima.. yoksa her sene sil bastan yeniden yapilandirma geyiginde yillar harcanaktir..

    bugüne kadar olan icraatlerine gelince:

    meira'yi denedi orta sahada.. emre asik'i bizim gibi tanimiyor, milli oldugundan "deger" veriyor, kariyeri de ortada.. meira ilk defa defasif orta saha oynamadi, portekiz milli takiminda ve stuttgart'da da sik sik bu bölgeye yerlestirildi. velakin bunlarin disinda on dakika icerisinde yenilen iki gol sonunu hazirladi sampiyonlar liginde.. aykut'un bireysel cabasi da sonuca etki etti. lig maclarinda ve toplamda oynadigi bütün maclarda hucum organizasyonu konusunda eksikligi var takimin.. ama daha transferler yavas yavas geliyor, kaleci ve forvet yeni transfer edildi, sakatliklar ve bunlardan da önemlisi yasaminin geride kalan kismini sizin gibi türkiyede galatasaray ile degil bir baska ülkede bir baska takim ile gecirdi. hani birazcik sacmalamasi dogal gibi..

    yahu martin jol geldi sacmaladi, kimse gikini cikarmadi hamburg'da.. schalke sampiyonlar liginden elendi skibbeden daha da kariyeri olmayan teknik adamiyla.. aragones partizan gibi bir rakip karsisinda ilk yari dört bes yiyordu, antep'e yenildi.. olagandir bunlar.

    galatasaray seyircisi ve yönetim aslinda belirleyici olandir. skibbe veya bir baskasi sandiginiz kadar etki etmiyor arkadasim takima. teknik adamsiz sampiyon oldu bu takim. yönetim ve onun toplamda cizdigi görüntüdür. klinsmann var bayern'de. kimsenin umrunda degil. onun basinda hoeness vardir 30 yildir her gole cocuk gibi sevinen.. basarili olur olmaz gider gitmez.. ama yönetimine olan güven ve bunun sonucu bayern.

    gerets'i gönderdin, sen cok iyi anladin futboldan.. o zaman wolfsburg basinda iken seyrettigimizden "iyi antrenör" diyorduk.. "kariyeri yoktu". simdi fransanin tozunu atiyor.. hagi gitti, nedenini bugun dahi kimse tam bilemiyor. feldkamp bugün elestirilen skibbenin tam da karsitiydi, lige de iyi basladi, forvetleri de ikiledi,ücledi.. öyle ya her sey bundan ibaret.. ne oldu ?

    bu basina ve seyirciye moruinho gelse yemin ediyorum iki dakikasi var.. iki dakika sonra "aslinda tesadüf, sans, kariyeri yok" denilecektir.. mourinho oldugu icin belki bu süre üc dakikadir. bilmiyorsun ki en buyuk zarar ve sorun sensin.. sana uyan, belirli bir program ve sistem dahilinde hareket edemeyen yönetimdir..

    leverkusen skibbe'yi kovdu. akabinde benim yakindan tanidigim greuther fürth'ün basindaki bruno labadia'yi teknik adam olarak takimin basina getirdi. fürth'ün ben canli canli pek cok macini seyretmisimdir. misal o labadia denilen adam leverkusen'e inanilmaz futbol oynatiyor. ama ayni futbolun onda birini gecen sene fürth'e oynatamadi.. bu leverkusen hala skibbe'nin takimidir. izin verin benzerini buraya da oturtacaktir velakin prese ve motivasyona dayali degil organize ataklarin bol oldugu ve gole yönelik bir oyun sistemi icerisinde olacaktir. ki bu is zaman alir.. iki gazla olacak is degildir. bu yüzden bocalama süresi vardir alti hafta. sampiyonlar ligine katilim ve basari hali hazirda yillara dayanilan bir hazirligin ürünüdür. ki aykut'a , ofsayt gole ve on dakikada iki absürd gole onun yapabilecegi cok fazla bir sey yoktu. ama futbolda yenilgi oldugu vakit arkada milyon tane varyasyon vardir yüzde yüz dogru olan.. ama nedense bu varyasyonlari mac oynandiktan sonra cok iyi gören, bilen siz degil de o adamlar teknik adamlardir, hayat iste..

    bugün itibari ile varolan umutsuzlugumun nedeni degildir. skibbe ya da bir baskasi.. mesele faruk süren gibi arkada durabilecek bir yönetim anlayisinin olmamasidir. bu anlayis hagi'de olsaydi simdi cok daha iyi yerlerdeydik..

    izin verin birilerine, bir yili askin basinizda kalsin.. bir yerden baslasin artik bu takim..
311 entry daha
hesabın var mı? giriş yap