3 entry daha
  • mucitten çok yatırımcıdır. yaptığı en büyük iş nikola tesla'ya finansör olmayı kabul etmesidir. bu sayede alternatif elektriğin evlerimize girmesini sağlamıştır. evlerimize kadar ulaşan enerji konusunda bugünkü konforumuzu ona borçluyuz denebilir:
    1886'da kurduğu westinghouse electric company, üç yıl sonra westinghouse electric manufacturing company adını aldı. nikola tesla'nın alternatif akım motoruna ilişkin patentlerini satın alan westinghouse, tesla'yı da motorunu geliştirip kurulucak enerji sistemine uygun duruma getirmesi için işe aldı. enerji sistemi pazarlanacak duruma geldiğinde enerji iletiminde doğru akım kullanılması yanlıları alternatif akım için yoğun bir kötüleme ve gözden düşürme kampanyası açtılar.alternatif akıma yöneltilen saldırılar, alternatif akımın insan yaşamı için tehdit oluşturduğu iddiasına dayandırılıyordu.
    (bkz: thomas alva edison/@andrew)
    1893'te düzenlenen chicago dünya fuarı'nın aydınlatılması işi westinghouse'un şirketine verildi; niagara irmağı üzerideki çağlayanlardan elektrik enerjisi elde etmek üzere alternatif akımlı sistemler kurma hakkını da westinghouse aldı.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/george_westinghouse
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap