7 entry daha
  • sozluk yazarlarini takma isim kullanip ona buna kufretmekle itham ettigi yazisinda 2.5 yil gec olsa da ceza takma isimli sarkicinin sozluge kufretmesinden bahsederken sunlari demis:

    "adamın canına tak etmiş olsa gerek ki kalktı ekşisözlük'e bastı küfrü."

    "öteden beri devam eden genel bir rahatsızlık, sivri dilli bir sanatçının dobra dobra ifade edilen isyanıyla gün yüzüne çıkmış oldu."

    bir arkadasi da demis ki: "onlar da hakediyorlar be kardesim"

    sonra da eklemis:

    "ceza'nın hakareti alkışlanacak cinsten bir tavır değil kuşkusuz; ama isyanı üzerinde düşünmek gerekiyor."

    kendisi tarafindan "canina tak etmisligin yansimasi" ve "dobra dobra ifade edilen isyan" olarak, cok sevdigi arkadasi tarafindan da "onlar da haketmis" seklinde goklere cikarilan "kufur"un daha da ileri gidip alkislanmamasindan memnuniyet duyuyoruz zira bir o eksik kalmis gorunuyor.

    ama bu michael scott'vari celiskilerle dolu komik yazinin su yuzune cikardigi en vahim gercek sarkici ceza'yi takma ismiyle benimseyip kufre itenin isyan oldugunu anlayan ve onu bu isyana iten gerekceleri sorgulayan dusunceli ve maasli kose yazarlari mevcutken, garip sozlugumun binlerce yazarinin vaziyetine alt tarafi bir "neden?"i lutfedecek kimsenin cikmiyor olmasidir.

    turkiye'de bin tane siradan insan olacagina bir tane sarkici olmanin, taninmisligin ve nufuzun oyunun kurallarini nasil degistirebildigine nadide orneklerden birini vermistir. tesekkur ederiz.
250 entry daha
hesabın var mı? giriş yap