34 entry daha
  • askeri hava alanlarının korunması ihtiyacına istinaden havacı er yetiştiren, kütahyada düz bir ovada bulunan tugay seviyesinde bir komutanlıktır.

    2022 aralık ayında burada 12.bölükte bedelli olarak askerliğimi yaptım. ilk bir kaç gün zor geçti. sonraki günler de zor geçti. askerliğin kolay bir günü yokmuş. silahlı eğitimler bitip atış yaptıktan sonra biraz rahatladık. biraz. orada herkes 20 yaşında.

    yemekler güzeldi. bir yerden sonra sıkılıyorsunuz ama evinizde öyle et yiyemezsiniz büyük ihtimal (bkz: öğretmen) (bkz: fakir)

    herşey düzenli bir şekilde yapılıyor. sıçmanın, duş almanın, yemek yemenin ve sigara içmenin saatleri var. bu düzenin dışına çıkıp acayip yerlere sıçanlar oluyor. hep pisuvara sıçtılar hikayesi duyardım, bizim dönemde çöp kutusuna sıçmışlar. hala merak ediyorum bu zor işi nasıl başardın devrem ?

    koğuşlar 10 kişilik, battaniyeler çok eski, odanın içine sürekli tiftik bırakıyor. koğuşunuzu temiz tutarsanız komutanlarınızdan öpücük alabilirsiniz.

    eğer sünnetsizseniz, sünnetsiz olduğunuzu söylemeyin kestiriyorlarmış. son gün bize bölük komutanı anlattı. hala kişinin nasıl sünnetsiz olduğunu öğrendiğini tam anlamış değilim.

    komutanlarımız genel olarak çok iyiydi, her gün bir sıkıntınız var mı diye soruyorlar. topluluk içinde söyleyemiyorsanız da çekinmeyin ilk fırsatta yalnız söyleyin derdinizi, ellerinden geliyorlarsa çözerler. eğer kişiliklerini seversiniz, verdikleri emirleri yerine getirirken daha az zorlanırsınız. hiç zorlanmama gibi bir durum yok, biraz zorlanacaksınız.

    bizim bölük komutanı üst teğmenimiz 1 hafta önce 27 yaşına girdi, iyi adamdı, düne kadar askerdim, 9 ocakta gir oku komutanım dedim. şimdi istediğim gibi sallayabilirim komutana. bu komutan var ya koca tugayda görebileceğiniz en... yok ya şaka yaptım, bize çok yardımcı oldu. kantinde eldiven yoktu, uğraştı yine gelmedi. ama uğraştı gerçekten. telefonlarınızı kesinlikle getirmeyin, varsa teslim edin diye çok söyledi. biz de çıkardık verdik komutanımıza, telefonları. idari işlerde bekliyordu telefonlar, ihtiyacınız olduğunda size izin veriyordu. bana da gittiğim ilk gün yardımcı oldu sağolsun. neyse konu çok dağıldı. bölük komutanı iyidir. saygısızlık etmeyin, emirleri yerine getirin sorunsuz bir şekilde terhis olun. olay bu kadar basit. saygılar komutanım.

    bir tane ast subayımız vardı genç, parmağı ile meşhur. orta parmağı hava soğukken kapanmıyordu, sürekli onun orta parmağını izlerdik. kendisi askerlik mesleğini pek sevmiyormuş, ben de kendi mesleğimi sevmiyorum anlıyorum seni komutanım. pazarlamacı olmak istiyormuş. iyi pazarlar bence.

    uzman çavuşumuz eskişehirliydi. kendisiyle 5-6 tane silah temizledik. sohbeti hoş. bilgisi çok. teorik bilgi ve hayat tecrübesi çok adamın. her iki açıdan da faydanlandık.

    bir de unutamadan geçemeceğim van'lı çavuşumuz vardı. şimdi hala orada. iştimada çömel demesiyle meşhurdu kendisi, severdik iyi niyetli adamdı herkes gibi.

    özetleyeyim arkadaşlar, kimse sizin kişiliğinizle, mesleğinizle veya bir değerinizle ilgilenmiyor. üst teğmen de, ast subay da, uzman çavuş da, çavuş da işini yapıyor. işlerini zorlatırmayın rahat edin.

    herkese selamlar.

    edit: timur komutanı az yazdığımı fark ettim, yazsam taşakları buraya sığmaz, kusura bakma sözlük.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap