5 entry daha
  • 24-26 kasım 2008 tarihinde, istanbul lütfi kırdar kongre ve sergi sarayinda gerçekleşen 17. kalite kongresi'nde özel oturuma konuşmacı olarak katılmıştır. yaptığı çalışmaları özet şeklinde aktardıktan sonra sorularımızı kabul etmiştir kendisi. yaptığı çalışmaları gördükten sonra, bir yandan insanın yapabileceklerinin sınırlarının zorlandığını, diğer yandan daha herşeyin çok başında olduğumuzu düşünüyor insan. kongre atmosferindeki loş ışıkların etkisini arttırdığı, bir bilimkurgu filminin içinde olma hissinden sıyrılmanız, konuşmacının sahneyi terketmesiyle gerçekleşir. ardından kitap satış standına gidilerek kitap (bkz: `http://www.ideefixe.com/…p?sid=ch2qjhx7s04t3qp8nnhp`) satın alınır. konu hakkında bilgi sahibi olmakta geç kalınmış olunduğu düşünüldüğünden kitap karıştırılmaya başlanır.

    yaptığı bu çalışmalar geçmişteki tüm bilim adamlarının da başına geldiği gibi eleştirilere maruz kalmıştır. çünkü venter'ın genomunun bazı parçalarının, şempaze genomunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. bu da büyük tartışmaların çıkması anlamına gelmekteydi. meslektaşı jim watson'ın bir senato oturumu sırasında est yöntemini maymunların dahi gen keşfetmek için kullanabileceğini söylediğine dair haber the washington post'da yayımlanmıştır. bu olay kendisi ve ekibi için moral bozucu olmuştur.

    ayrıca time dergisi yılın 100 etkin insanı listesinde, dr. j. craig venter genel kategoride 40. , bilim adamları kategorisinde 2. sırada yer almaktadır.

    (bkz: http://www.time.com/…733748_1733754_1735211,00.html)
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap