29206 entry daha
  • anlayamadığım nokta şu, ekrem imamoğlu aday olursa siyasi yasak gelecek diyorlar. bunun sonucunda da seçilse bile mazbatasını alamayacak ve referandum şeklinde bir seçim yapılacak değil mi? o referandum neyin referandumu olacak? recep tayyip erdoğan cb olsun mu olmasın mı referandumu. en çok oyu alan 2. kişi cb falan olmayacak, yine %50+1 beklenecek.

    peki rte gerçekten öyle bir referandumda %50+1 oy alabilir mi? mümkünatı yok. zaten ekrem imamoğlu'na kaybetmiş olarak katılacak o referanduma. bir de elbette toplumsal öfke oluşacak. seçilmiş bir kişiye mazbatası verilmeyecek, ahmak dedi diye. sonucunda istanbul'daki 2. seçimlere benzer bir sonuç çıkacak. ne olmasını bekliyorsunuz tam olarak? rte seçilemez, sonra yeniden bir seçim sürecine girilir. o seçim sürecinde de muhalefet psikolojik üstünlüğü ele almış olur.

    bu en uç senaryodur, ekrem imamoğlu aday olur. adaylık süreci kesinleşir. sonrasında siyasi yasak gelir, yukarıdaki tablo oluşur.

    bir başka senaryo, ekrem imamoğlu aday olur, adaylık süreci kesinleşmeden önce siyasi yasak gelir. bu noktada muhalefet bir başka kişiyi aday gösterir. ekrem imamoğlu da türkiye'yi karış karış gezer, o kişi için çalışır. o aday da öyle ya da böyle kazanır.

    bir diğer senaryo, ekrem imamoğlu seçilir, mazbatayı alır. sonrasında yasak gelir. o yasak cb dönemi sonuna kadar bir mana ifade etmez. ekrem imamoğlu cumhurbaşkanlığı yapmaya devam eder. dönemi sonlandığı zaman siyasi yasaklı hale gelir.

    ekrem imamoğlu aday olur ve siyasi yasak konusu devreye girerse, bu her türlü muhalefete yarar arkadaşlar. bu çok net bir şekilde ortada. muhalefet bu kozu kullanmalıdır.
12679 entry daha
hesabın var mı? giriş yap