5 entry daha
  • bir çoğumuzun ilgisini çeken bir karakter. inananlar için durum nedir bilmiyorum ama şahsım için hayran olduğum ve dinlemekten keyif aldığım kurgusal karakter.
    "ortaçağ başlarında dillendirilmiş bir yahudi efsanesine göre tanrı, havva'yı adem'in kaburga kemiğinden yaratmadan önce, cennet'te uzun saatler boyunca adem'e yoldaşlık etmesi için bu kadını yaratmıştı."

    lilit"bütün bu gördüklerin değişken bir aynalar oyunundan ibaret değil" derdi adem'e. ama adem dinlemeyi ve sebebini sormayı reddetti. lilit'in de bildiği gibi, her şeyin bir amacı vardır. rüzgar tanrı'ya, ateş meleklere, su da şeytanlara hizmet eder. toprak hayvanları besler, hayvanlar da insana itaat eder. "ve hepsi de lilit'e hizmet eder" diye sözlerine son verdi lilit, ama bunu yüksek sesle söylemedi. "adem de dahil olmak üzere."

    toprak rüzgarda savrulur ve yeni yeni şekiller alır, hiçbir zaman aynı yerde uzun süre kalmaz; işte bu yüzden lilit'in doğası değişkendi ve sayısız yüz ve bedeni denemekten çok hoşlanıyordu. hiçbir zaman tek bir lilit olmadı. bu kadarı açık.
    (bkz: efsanevi yaratıklar)

    yeni doğan erkek çocukların yaşamlarının ilk gecesinde, kızlara da yirmi yaşına kadar zarar vererek tanrıdan intikam alıyormuş. sebebi de ademin yanına dönmezse her gün lilitin 100 tane iblis çocuğunun öldürülmesiymiş ve manita ademin yanına gitmeyi istememiş*
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap