• savaş filmleriyle pek ilgilenmişliğiniz veya ırak'taki bomba imha timlerinin gerçekten nasıl çalıştığınıza dair bir fikriniz yoksa, kendini oldukça rahat izlettirecek, insanı pek rahatsız etmeyen türden bir film. (tabi bunda son yıllarda çekilmiş olan birçok hollywood savaş filminin aksine amerikan propagandası pek yapmamasının büyük rolü var. ama hani bir black hawk down çıkmasını da beklemeyin, daha kendi halinde ilerliyor)

    buraya kadar "gerçekçi" bir film değil "kurgusal" bir yapım bekliyorsanız istediğinizi verecektir.

    ama filmin konusu olan bomba imha üstüne küçük de olsa -belgesellerden olur, cnn'in filan saha çalışmalarından olur- bilginiz varsa, gerçekten birçok noktası saçma gelecektir size.

    filmin ana karakterinin gerçek hayatta var olmasının imkansız bir asker çeşidi olması ilk göze batan detay mesela:
    ırak'taki eod squadları neredeyse hiçbir zaman bombayı "diffuse" etmezler mesela; yakınına fünye koyup patlatırlar. ki filmin ana karakteri "sürekli bomba imha eden" bir adam olunca epey göze batan bir detay olarak gözüküyor bu. (ha bir de koydukları fünye filmdeki gibi 4-5 tane c4 paketinden de oluşmaz, bu zaten bildiğin bomba?)

    filan falan yani, böyle dolu şey var. biraz "osur osur ipe diz" tadında bir film olmuş, ama detaya metaya çok takılmayacaksanız seversiniz de belki bir ihtimal...
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap