150 entry daha
  • oguz haksever, rtl'nin amsterdam muhabiriyle telefonda gorusuyordu canli yayinda, biseyler konusuldu, kaza nasil oldu, durum nedir, vs vs.. sonra da boyle hafif sitemkar ve ofkeli, ve "ayip ama yani di mi" diye onay beklercesine, "kazadan beri 5 saat gecti, hala olen ve yaralanan yolcularin isimlerini alamadik hollandali yetkililerden, bu sizce normal mi yani?" dedi ("you think it's usual?") adam da "nasi yani, ya ne olacakti?" der gibi guldu aci aci, "heh of course it's usual, ailelere ulasmaya calisiyorlar, kimse sevdigi birinin olumunu ya da agir yarali oldugunu ulusal kanallardan ogrenmek istemez heralde?" dedi.

    iste benim bittigim an o andir. olu listesini okumak icin cok gec kalindigini dusunerek boyle bi soru sordugu icin oguz haksever adina, soruyu gayet normal kabul edip "oha hala ogrenememisler mi, niye ki acaba" diye sasirdigim icin kendi adima, yetmedi evrendeki her bir atom adina cilginlar gibi utandim, yerin dibine girdim. oha yani dimi, tek tek hepsinin ailelerine ulasilacak daaa, haber verilecek deee, neymis, mahremiyet, oluye saygi, insana saygi falan.. ohooo.. bizim sozlugumuzde bile yok boyle bisey, tahayyul bile edemiyoruz bu tip bir davranisi "nasil vermezler isimleri, insanlara ayip degil mi burda millet merak ediyo allalla." bizim zihniyet bu.

    yozlasma dedigin, ne onune gelenle duzusmek, ne escinsellerin artisi, ne dinsizlik, ne de zannettigimiz baska herhangi bir sey.. yozlasma bu iste. insana verdigimiz degerin ne kadar perisan bir halde oldugunu ve bu durumu ne kadar da dogal karsiladigimizi gordum ben bugun. daha kotusu var midir.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap