• meksikalı şahane bir rock grubu. saykodelik müziğin kral gruplarından biri olarak adlederim ben kendilerini, ama nedense çok çok az kişi tarafından bilinirler.

    grubun çıkışı 60ların tee başına dayanıyor, bi 3-5 yıl barlarda otellerde takıldıktan sonra "ulan çalıyoruz ediyoruz da, havaya çalıyoruz be abi" diyerek kayıt çalışmalarına başlarlar. ilk albümleri 1970 yılında çıkar, back isminde bir albüm. kesinlikle şahane, kesinlikle kıymeti bilinmemiş. hemen her şarkı çok iyi ama unutulmaz klavyesiyle back, ve şu hayatımda duyduğum en iyi şarkılardan olan it's you nasıl klasik olamamış aklım almıyor.

    her neyse efendim, bu şahane grup 1973 ve 1980 yıllarında iki albüm daha yapıyor, üçüncü albümlerindeki "run" şarkısı da kısıtlı da olsa bi ilgi topluyor, sonrasında stüdyo albümleri kaydetmese de, konserlere çoşkuya devam eden grup, 2008 yılında ise davulcularının ölümüyle dağılıyorlar. 48 yıllık bir tarihe sahip, meksika'nın medar- iftiharı bir grup spiders. psychedelic müzik meraklılarına duyurulur.
hesabın var mı? giriş yap