7 entry daha
  • öncelikle kallavi 2 adet bug'ı olan oyun. perfume şişesini lake monster'a döktükten sonra tekrar refill bottle ile doldurursanız geri dönüşü olmayan bir hata yapmış olursunuz. diğer bug ise stadium bölümünde. *gerekli patchleri kurup yükledikten sorna de eski saveleri açamama sorunu olabiliyor bazı sistemlerde. o yüzden oyuna başlamadan önce patchi kesinlikle kurun. benim gibi oyunda takılınca inventorydeki bütün itemları bütün objelerle kullanmaya kalkınca oyunun bugları bir bir ortaya çıkıyor sonra.

    gelelim oyuna. kesinlikle kesif bir lucas arts kokusu var oyunda evet. zaten oyun içindeki full throttle, day of the tentacle, monkey island gibi lucas arts oyunlarına bir dolu gönderme yapılıyor. bunun dışında bilimum film ve edebi göndermeler de mevcut *. espriler gerçekten çok iyi, april ryan için crow karekteri neyse mona karekteri için froderick karekteri öyle. süper bir yancı hatta sırf keşke froderick konuşsa diyor insan. bu oyunu daha önce oynadığın milyon tane adventuredan ayıran bir özellik var. öyle mona kızımız her item'ı alıp cebine sokmuyor. dursun burada işim düşünce alırım diyor, hemen insan istemsiz olarak guybrush'ın the curse of monkey island part i'de ramrod'u alıp nasıl paçalarından içeri soktuğunu düşünüyor. tabi bu da lucas arts ve diğer çoğu adventure'da bulunan abzürd mizah anlayışıyla da alakalı. bir başka güzel özellikle de hemen her item'la konuşmaya çalışınca. klasik "i can't talk with that" repliği yerine mona ve froderick ikilisi hemen hemen bütün objelere esprili bir şekilde laf sokuşturmayı başarıyor.

    fahrenheit ve dreamfall'dan beri oynadığım en iyi adventure diyebilirim.

    ekleme falan: söz konusu patch uyumsuzluğu vistada başıma geldi. xp kullananlar için bir şey diyemeyeceğim o yüzden. baya bi forum gezdim patch sorununa bir kaç çözüm var. ama perfume olayında takıldıysanız ve patchle çözemediyseniz oyunun scriptlerinde ufak bir değişiklikle geçilebiliyor. stadium bölümünde ise stadium'a girmeden bazı şeyleri önceden yapmak gerekiyor. (inventorynizde çocukları uyutacak şarkının olması)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap