66 entry daha
  • bence yonetmen (gavin hood) tarafindan degil de yazarlar (david benioff ve skip woods) tarafindan katledilmis filmdir. cok sacma, ,mantiksiz, karakterleri pic etmisler gibi seyler degil benim derdim.

    gereginden fazla karakter var filmde...

    --- spoiler ---

    ...mesela wraith. tam adama kanimiz isinmayala basliyor, adam oluveriyor. keza beak, ya da ma and pa kent :). bu karakterlere yeteri kadar zaman verilmedigi icin hicbirinin olumu sizi uzmuyor. bu karaterlere daha az vakit ayrilip (ya da o karakterler ortadan kaldirilip) wolverine - sabretooth kapismasina daha fazla zaman aktarilabilirdi.

    sabretooh, niye wolverine'i bu kadar kiskaniyor. kardes catismasi ile ilgili neredeyse hicbisey yok filmde. filmin sonunda sabretooth "nobody kills you but me" diyor. guzel diyon da kardesim keske anlasaydik senin bu garezinin sebebini.

    filmin basinda wolverine ile sabretooth arasinda catisma sadece sabretooth asiri siddete basvurunca ortaya cikiyor. sen bu diger karakterlere yer verecegine wolverine - sabretooth iliskisini biraz daha derinlemesine islesen super olcak. ama olmuyor iste...

    --- spoiler ---

    bu arada, insani gerizekali koymaya calisan yazar ile okurunu ciddiye alan yazar arasindaki farki anlatalim.

    --- spoiler ---

    rising stars diye 24 sayilik bir cizgi roman serisi var. j. michael straczynski tarafindan yazilmis. bir sekilde insanlar super gucle kazaniyor, falan filan. o seride bir karakter var. adi peter dawson. bu karakterin cevresinde bir enerji kalkani var. bu sayede kendisine zarar vermek imkansiz hale geliyor. bu enerji kalkani adamin dokunma duyusunu da bloke ediyor bu arada. (bu yuzden tad alma ya abanip obez oluyo). neyse, bu sekilde bi adami nasil oldurursunuz? serinin sylari'i bu adamin kafasina poset gecirip boguyo.

    sylar demisken, hiro nakamura var heroes da. adam monroeyu durdurmak icin, adami gomulu bi tabuta teleoport edip orda birakiyor.

    iki durumda bence cok iyi dusunulmus\yazilmis.

    ote yandan elimizde bi deadpool vakasi var. kendisi wraithin teleport ozelliklerine sahip. okudugumuz kadariyla, wraith (tipki nightcrawler gibi) yakininda oldugu insnalari da teleport ediyor. bu durumda deadpool neden logani alip bi volkana atmiyor mesela? ya da o kilic. allah askina, ne gerek var? hem o kilic koldan cikiyosa deadpool o kollari nasil bukuyo kiliclar icerdeyken?

    --- spoiler ---

    son sozum de filmin gorsel efektlerine. bi bitmemislik hissi var. ozellikle yasli teyze ile amcanin evindeki sahnelerde. keza agent zero nun afrikadaki sovu ve helikopter sahneleri.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap