70 entry daha
  • --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    wolverine’in oykusu tam olarak boyle degil, orijinaline sadik kalinmamis seklinde bir hezeyanim yok, zira hersey birebir olsun diye bir beklentim yok ama genel kanaatim wolverine’in bundan cok daha iyi bir filmi hakettigi. bir izleyici, christopher nolan’in vizyonuna sahip birinin cok daha iyi bir film cikartacagi yolunda bir yorum yazmis bir blog ortaminda, bu yoruma ben de katilmadan edemedim. sartlar itibari ile her sevdigimiz karakteri bay nolan’a emanet etme sansimiz yok belki ama bu film de bir hayal olarak bir kenarda dursun.

    film baslamadan once kendimi “o kadar cok karakter gosterdiler fragmanlarda, iyi de 108 dakika bize yetecek mi diye dusunurken buldum” . zaten film ilerledikce, afislerde boy boy gozuken gambit veya diger karakterlerin ekran surelerinin de fragmanda gozuktukleri sahneler kadar kisa olmasini pazarlama mucizesinden ziyada, bir pazarlama kazigi olarak degerlendiriyorum.

    film bittikten sonra aklimda ne kaldi diye dusunuce aklima sabretooth ve senaryonun her bir ters koseye yatirma cabasinda wolverine’in dizleri uzerinde yere oturmus hali geliyor. liev schreiber, benim ilk defa csi ile farkina vardigim bir oyuncu, burada da sabretooth olarak izlerken hic yadirgamadim. hugh jackman icin soyleyebilecek olumsuz tek bir sozum de yok. ama filmden once oyuncularin, aramizda super dialoglar var, wolverine cok karanlik vs. yorumlarina maalesef katilamayacagim, biz bundan cok daha karanlik cizgi roman uyarlamalari gorduk. yine de, dvd'si ciksin, ya da tv'de karsima ciksin, oturup en bir iki kere daha izleyebilecegim bir film ama ben cok daha farkli bir film bekliyordum.

    son sozum de ozel efektler ile duzenlemeyi yapan arkadaslara; baska bir film icin daha once yazmistim, yine yaziyorum, o kadar para aliyorsunuz, daha guzel birsey yapamaz miydiniz be kardesim? ayrica, ada’da hapsedilmis mutantlar arasinda kas ile goz arasinda storm’u gordugumu ama daha sonra xavier’in helikopterine binen mutantlarin arasinda olmadigina kalibimi basarim.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap