10280 entry daha
  • şuradan görülebileceği üzere, "%2'yi geçemezsiniz," diyen akit tv muhabiri haklı çıkmıştır.

    iyi ki de geçemedi.

    çünkü bu ülkede siyaset yapmanın ve siyaseten başarılı olmanın yegana yolu halka yalan söylemek, insanları manipüle etmektir.

    bu ülkede hatırı sayılır bir oy oranına ulaşmak için marjinal gruplara, tarikatlara ve hatta meclis çatısı altında terör propagandası yapan sözde siyasi partilere dahi şirin gözükmeli; gerektiğinde onlarla üstü kapalı işbirliği içine girmelisin.

    mesela gökan zeybek gibi seçimi kazanır kazanmaz, "arapça tabelaların kaldırılmasına karşı chp’li bütün belediye başkanlarına hassasiyetimizi bildirdik," diye demeç vermelisin.

    ya da imamoğlu gibi mültecilerin, yerel halkla* bir arada, huzur içerisinde yaşaması amacıyla mülteci yüksek komiserliği protokol imzalamalısın.

    biraz daha geriye gidelim, kk gibi "halil ibrahim sofrası kurduk," deyip, üçünü toplasan toplam oyları zafer partisi'ne erişemeyen eski akp artıklarını meclise sokmalısın.

    hatta akp gibi, millet senin sebep olduğun krizle boğuşup, açlıktan, işsizlikten kırılırken, 1921 anayasasını meclisten geçirip üniter devleti ortadan kaldırabilmek için, yıllardır etmediğin hakaret kalmayan chp ile müzakere yolları aramalısın.

    yahut mhp gibi milliyetçi görünüp türklüğü anayasadan çıkarmak isteyenlerle iş tutmalı, onlara arka çıkmalısın.

    ha bir de sinan oğan gibi, zafer partisi'nin potansiyelinden yararlanmalı, "ne kandil dağı, ne domuz bağı," diye propaganda yapıp cb adayı olmalı, sonra da kendisine oy verenlere ihanet edip hüda-par'la aynı safta durmalısın.

    gelgelelim ümit özdağ gibi akit tv'ye çıkıp, "cumhuriyetle, kuruluş ilkelerimizle sorunu olanların canı cehenneme, onlardan oy moy istemiyorum kardeşim," dersen %2 gibi komik bir oy alıp alay konusu olursun.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap