18758 entry daha
  • 2023 mart-2024 mart arası sadece 1 yıllık dönemde olağanüstü siyasi hatalar yapıp siyaseti "şimdilik" bırakmış siyasetçi.

    90'lar siyasetçilerinin çoğunda var olan " doğruyu yanlış yolla söyleme" hatasından ötürü önce genel seçimde, sonrasında da "yanlışı bile bile, oldu bir kere" diyerek yerel seçimler öncesi ardı ardına gelen hatalarla sonu gelmiştir.

    koltuğu kendisinin bırakması en olumlu hareketiydi bu süre boyunca yaptığı, umarım bu kararından da vazgeçip geri dönmez.

    doğrularıyla, yanlışlarıyla, 100 yıllık cumhuriyet tarihinin, en önemli kadın siyasi figürüdür. her ne kadar tansu çiller başbakanlık gibi daha yüksek makamlarda yer etse de siyasi varlığı 5-6 yıldan ibaret olup, kalıcı bir "siyasetçi" profili çizememiştir.

    akşener ise 40 yıla yakın siyasi kariyeriyle, içişleri bakanlığı, büyükşehir belediye başkan adaylığı, meclis başkan vekilliği, mhp'de bahçeli'ye karşı çıktığı mücadele, cumhurbaşkanlığı adaylığı, mecliste grup oluşturabilen bir partinin genel başkanlığı gibi siyasi mücadelenin içinde çok farklı yerlerde yer almış, ve türk siyaset tarihinin en önemli kadın siyasetçisi olma payesini hak etmiştir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap