• masonlar.org, masonlukla ilgili bilgi paylaşım portalıdır.

    masonluk; ülküsü, bütün insanlar arasında kardeşlik bağlarının kurulması, insanlığın özgürlük ve ahenk içinde gelişerek ilerlemesi ve hakikatin araştırılması olan ezoterik sistemdir

    bu ahlak sistemini merak eden, masonluk hakkında bilgilenmek isteyenler için masonlar.org, türk dilinde yayın yapan en geniş kapsamlı sitedir.

    masonlar.org hiçbir büyük loca ile organik bir ilişkisi mevcut değildir. sitenin kurucusu muntazam bir masondur ve sitede mason olarak tanınanlarda yalnızca muntazam masonlardır (muntazam mason tabiri için masonlar.org'a bakılabilir)

    masonlar.org'da forum üyesi olan muntazam masonlardan ilk elden masonlukla ilgili aklınıza takılan sorulara cevap alabilirsiniz. bu da siteye türkçe yegane forum olma özelliğini kazandırmaktadır. benzeri forumlar yabancı dillerde oldukça fazla olmakla birlikte türk dilinde bu denli geniş ve ilk elden bilgilerin öğrenilebileceği başka bir site bulunmamaktadır.

    sitenin mottosu "masonluk, masonlardan öğrenilmelidir" olmakla birlikte forumda sadece masonluk hususunda değil hukuktan fiziğe, dinden bilişime, geometriden tarihe, güncel olaylardan sanata çok geniş bir yelpazede üyeler tarafından bilgi paylaşımları yapılmaktadır.

    forumda türkçe'nin yanı sıra ingilizce ve fransızca bölümler de bulunmaktadır. forumda türk dilinin düzgün kullanılmasına özellikle özen gösterilmektedir.

    masonlar.org masonlukla ilgili bir bilgi aktarım portalı olmakla birlikte foruma üye olmakla mason olunmaz ve foruma üye olmak da mason olmak veya ileride mason olunacak demek değildir.

    hoşgörü ve tolerans ilkesiyle hareket eden sitede sadece masonlar ya da masonluk hakkında olumlu düşünen kişiler değil anti-masonik düşünceye sahip kişiler de üye olarak kabul edilmekte ve paylaşımda bulunmaları sağlanmaktadır. forumun bu noktada en temel kuralı kişileri rencide edici, hakaret içeren, forumun seviyesini düşürücü, chat diliyle mesajların yazılmaması ve mizahi bir başlık dahi olsa konuların okuyanına yeni bir bakış açısı vermesi, yeni bir şey öğretmesidir.

    foruma üyelik ciddi bir sürecin sonunda mümkün olmaktadır. böyle bir prosedürün uygulanıyor olmasının sebebi, hangi düşüncede olursa olsun üye olarak kabul edilen kişinin forumun değerlerine saygılı olması ve forumun ahenginin bozulmamasıdır.

    sitenin mason olmayanların (haricilerin) görebildikleri forum bölümü yalnızca foruma üye olanlara açıkken bilgi edinmek isteyenlerin daha rahat bilgiye ulaşabilmeleri için yakın zamanda ziyaretçilere de açılmıştır. ancak foruma üyelk prosedüründe herhangi bir değişiklik yapılmamıştır ve forumlara yalnızca üyeler mesaj gönderebilmektedir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap