5 entry daha
  • kısa ömrüne (42 yıl) bir ‘türkiye güzelliği’ ve yetmişten fazla ‘yeşilçam filmi’ sığdırmış; devrin film piyasası puştlarının elinden çıktıktan sonra son yıllarını, tutkusu sinemadan uzakta, soyadının tersine sürdürdüğü hayatını da, yakalandığı kanser elinden alıvermiştir.
    *
    altmışlı yılların başında o günlerin popüler “mecmua”larından birinin (muhtemelen ‘ses’) düzenlediği türkiye güzeli yarışmasında birinci gelerek hemen geçiş yaptığı yeşilçam filmlerinde başlangıçta, yeşilçam’ı besleyen taşranın taleplerine uygun ‘masum’ aşk filmlerinde, arkasından değişen ve bunalan toplumun taleplerine yönelik “hard” seks filmlerinde oynamıştır. bu ikici periyot filmleri nedeniyle hakkında sayısız soruşturma açılmış, buna rağmen "sanatı" için direndiği mahkemelere aynı kaynaktan yeşilçam “yapımcı” esnafına da uyarı geldiğinden, çok sevdiği sinema starlığından uzaklaşmak zorunda kalmıştır.
    *
    metreslerine servet/saman bağışlamada cömert zamanının yeşilçam puştlarının, filmleri karşılığında, önde gelen üç/beş star dışında, hem neredeyse para vermeden çalıştırdığı ve hem de verdiği senedi ödeme “namusu” bile olmadığından; vücudu kadar aklını kullanmayı beceremeyen sanatçı, bu nedenle “zorunlu olarak” sinemadan uzak kalmasının ertesinde, yoksulluk ve ucu/sonu pek bilinmeyen sefih bir alemin içinde ömrünün son yıllarını tamamlamıştır.
    *
    günümüz film ve gösteri dünyasının geçmişinde, herdaim hüzünle hatırlanan işte bu güzel kadının emeği ve ahı da vardır!...

    edit: mine mutlu'nun aktif olarak oynadığı herhangi bir hard seks filmi yokmuş. erotik filmlerindeki söz konusu hard içerikli sahneler başka filmlerden kırpılıp eklenmiştir.
    lalo schifrin’in uyarısını, sanatçının ikinci dönemindeki bu filmlerini için daha çok afişleri ve yaratılan efsaneye dayanarak o ifadeyi kullanmıştım. hatırasına haksızlık etmemek amacıyla, aynen aktardım.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap