7 entry daha
  • çok basit bir mantık üzerine kuruludur. senin kullanıcı olarak bilgisayar kullanırken giriş ve çıkış ekipmanına sahip olman yeterli. giriş için klavye, mouse, gamepad veya başka araçlar olabilir. sonucu alacağın bir çıkış birimi de senin bilgisayarla etkileşimini tamamlar. bu bildiğimiz monitör olur, televizyon olur, başka bir görüntüleme aracı olur farketmez.

    ancak bilginin işlenmesi ve depolanması için yanımızda duran bir donanıma sahip olmamız gerekmez. şu an kasalar (işlemci, anakart, ram, vs..) yanımızda duruyor. buna karşın, giriş ekipmanından verdiğimiz komutu, insanın algılayamayacağı bir gecikme ile; alıp, işleyip, sonucu çıkış birimimize ileten bir sistem olsaydı buna gerek kalmazdı. örneğin bir merkezde duran, hayvani süperbilgisayarlar ve hayvani dijital depolar... böyle bir sistemde kullanıcı başına maliyetin azalacağı kesin.

    tahminim, gecikme makul bir seviyede olduktan sonra üzerinde modem bulunan ekran ve klavye ile, bilgisayar kullanıyor olabiliriz. cloud computing de bu yolda atılmış güzel bir adım.
122 entry daha
hesabın var mı? giriş yap