• büyük türk düşünürü, üstadımız hıncal uluç'un bugünkü yazısının ana fikridir.

    "nihan okan'ı sadece playstationdan kıskanıyorum. bir kapandı mı, saatlerce başından kalkmıyor diyordu..
    işte yukardan beri yazdıklarımın anahtar sözcüğü bu.. "playstation!.."
    arda'nın yakınlarından bana ulaşan bilgi bu..
    arda, bazı geceler sabahlara kadar playstation oynuyor..
    emre'den gelen haberler de farklı değil..
    emre tam bir playstation hastası...

    ...playstation, aslında bizim değil, dünyanın derdi.. amerika'dan japonya'ya, çocukları ve gençleri saran bu hastalıkla mücadele için bilim adamları, ruh doktorları kolları sıvadılar..
    playstation oynama, damara eroin verme gibi bir şey olabiliyor ölçüyü kaçıranlarda.. insanın kanına işleyen bir hastalığa dönüşüyor... ona her şeyi unutturabiliyor..
    geçen sene izmirli bir delikanlıyı yazmıştım. tesadüfen dinleyen ingiliz otoriteler royal müzik okulunda burs teklif etmişlerdi. ama delikanlı aylardır evde duran piyanoya el sürmüyordu. ailesiyle yemek için salona bile gelmiyor, odasında sandviçle idare ediyordu.. çıkmadığı, kendi kendisini hapsettiği odasında playstation vardı çünkü..
    okul, arkadaşlar, aile, sosyal yaşam, müzik, her şey, ama her şey unutulmuş, sadece playstationla yaşanır olmuştu.
    aileden bir daha haber alamadım. çözdüler mi, çözmediler mi bilmiyorum..
    bildiğim..
    bu ülkede de, birileri bu playstation denen oyun kutusunun, eğlence ve boş vakit değerlendirme sınırlarını aşıp, hastalığa, playsationmania'ya dönüşmesini engellemek için bir şeyler yapmaya başlamalı artık!..
    kendilerini playstationa kaptıranlar da, gerekirse profesyonel yardım da alarak bu hastalığı yenmeliler.. yoksa genç yaşlarında tüm yeteneklerine rağmen, hatta her şeylerini kaybedebilirler.."

    http://www.sabah.com.tr/…yunu_hastaliga_donusturmek

    bu ülkenin kanayan yarasını ortaya koyan hıncal abimize ne kadar teşekkür etsek azdır. doğru amına koyim, devlet playstation'a acilen önlem alsın. 110 liraya oyun mu olur lan am düdükleri?
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap