8 entry daha
  • efenim, bu formatın nasıl onaylandığını yakın bir zamanda öğrenmiş bulunuyorum. önceden "emperyalist dünya işte canım" deyip geçiştirirdim, bu sefer "bu kadar bariz bir hata nasıl yapılır?" diyerek peşini bırakmadım.

    bu kararı veren komite 27 kişiden oluşuyormuş. tabii bunların hepsi her toplantıya katılmıyor. komitedekilerin 10'u doğrudan microsoft için çalışıyor (dolaylı olarak çalışan var mı onu bilemiyorum). 1 tanesi de novell için çalışıyor (yani microsoftçudan daha çok microsoftçu - örnek miguel de icaza). 27 kişinin 10'undan fazlası çoğu toplantıya katılmamış. bundan sonrası da ilkokul 1 matematiği zaten.

    benim üzüldüğüm tek bir şey var: özgürlüğün özgürce yaşanabildiği nadir yerlerden olan bilgisayar dünyasında özgürlüklerimiz birer birer kısıtlanıyor (diğer bir örnek de drm'dir). bize ise bunların teknolojinin bir gereği olduğu ve kaçınılmaz olduğu yalanı yutturulmaya çalışılıyor. umarım bu hatadan yakın zamanda dönülür (odf'in 1.2 sürümünün çıktığı zamana denk gelirse de $ukela olur).
hesabın var mı? giriş yap