2 entry daha
  • muazzez tahsin berkant'ın aynı adlı romanından uyarlanmış, pek gerilimli bir filmzadedir.. uyarlayan yılmaz güney olup, uyaranı yöneten de safa önal'dır.. oldu olacak, künyeyi de yaza tam ola:
    efendim, esas kız-oğlan-kız* üçgeninde, salih güney, gülistan güzey ve nedret güvenç'in de parmağı vardır, ona göre yani.. ayrıca, türkan şoray'ın karaokesi de jeyan mahfi tözüm olabilerdir..

    filmin konusu ise, daphne hacım sağ olsun, malûm.. ek olarak, ediz bey, fuat adlı bir avukat iken, türkan hanımı canlandıran ayşe'ye, kendisini ahmet kod adlı bir mühendis olarak tanıştırır.. ve lakin, fuat beyin halihazırdaki zamazingosu, zürriyeti belirsiz göçmen lucy, gül gibi adamın yavaştan elden gittiğini çakozlayınca, kırık türkçesiyle hadisenin orta yerine hacetini etmekte bir beis görmez.. katakülliyi anlayan ayşe bedbaht olur.. e sonra da, olaylar tokuşur bittabii..

    bu filmin akabinde, 'üç genç kızın romanı' da çekilmiştir, fakat yazılmadan çekilmiştir*.. eh, iki genç kızın romanı'nı perihan hanım aradan çıkardı zaten; ona da kutluğ ataman beyler el ve kamera atacakmış a.. 'dört genç kızın romanı'nda ise, okeye dönen genç kızların akıbeti işlenecekmiş.. rus beşleri genç kız değilmiş meğerse.. geçmiş zaman da hikâyeymiş nitekim..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap