2 entry daha
  • http://www.ntvmsnbc.com/id/25014615/ basına böyle yansımış haberimiz.

    şimdi ben çok ideolojik bir insan sayılmam, konuyla da aslında hiç bir alakam yok ama birazdan belirteceğim sebeplerle katıldım protestoya. olay şöyle ki aslında, kampüste bir iki haftadır slogan atarak yürüyen 30 kişilik falan bir grup vardı. sloganları da; akp dışarı üniversiteler bizimdir, eşit eğitim istiyoruz falan gibi biraz spekülatif dursa da çok da ideolojik olmayan, hatta ilk gördüğümde üniversiteye yeni gelme heyecanıyla siyasal görüş yakalamaya çalışan gençleri de aralarına katmak için yapılmış olduğunu falan düşünmüştüm.
    olayın cereyan edişi de şöyle, basına polisin yaptığı açıklamadan değil de bir de benden duyun istedim.

    bugün gençler kampüse afişler asmışlar bir de stand açmaya kalkmışlar, bunun üzerine de rektörün izni ile polis çağrılmış beytepeye (protestoya katılma sebebim no:1, nitekim üniversite bilim yuvasıdır, insanlar düşüncelerini kanunlar çerçevesinde söylemekte özgürdürler, eğer okula afiş asılmış ise, yasa dışı stant açılmış ise sorun polis çağrılıarak değil daha önce de 1413241 kez yaptıkları gibi, güvenlik görevlilerinin gidip o afişleri sökmesi ile son bulur. eğer güvenlik yetersizse de 2 tane devriye arabası ile gelecek polisler olayı çözebilecektir genelde, hadi diyelim ki bu öğrenciler polisi bıçakladılar ve kütüphaneye kaçtılar, çevik kuvvetin asıl gücünü dışarıdaki üniversitede polisin varlığından rahatsız olan topluluğa göstermesi ne ki? )

    bir anda koşarak grubun üstüne polis gelince gençler de kütüphaneye saklanmışlar o ana kadar aslında, çıkan arbede falan görmedim ve duymadım ben nitekim, dersten çıktığımda kütüphanenin önünde polisler vardı sadece, eğer bıçaklanan polis varsa, ki böyle bir şey olduğunu olaydan 2 saat sonra falan çıkardılar aslında bence. içeride profesörler, alakasız öğrenciler de olduğu için polis kütüphanenin önünü kapatmıştı. okulun içinde robot kıyafetleri, gaz bombası silahları, tüfekler, gaz maskeleri bok püsürle donanımlı 10 minibüs dolusu polisin gelmiş olması falan aslında "çıkan arbedede bir polis yaralandı" hikayesine çok şaşırmama, sebep oldu benim açıkçası. eğer bu polisi haklı çıkarmak için söylenmiş bir diğer yalan değilse bile, ki umarım öyledir, kimsenin yaralanması güzel bir şey olamaz çünkü, neredeyse bir üniversite öğrencisine bir polis düşürülmesi -ki kalabalıktı aslında öğrenciler, olayın mantığına, üniversitelerin özgürlüğüne, ve aslında o polislerin tüm halkla beraber orada bulunan üniversite öğrencilerini korumak için maaş aldıkları gerçeğine ters geldi.

    günün önemli saatlerinde, basit bir olay için okula polis yığılmasına tepki duyan insanlar da -ki bunların ne bir ideolojik ortak noktası ne de konuyla alakaları vardı- kütüphanenin önündeki çimlerde oturup alkışlayıp, "polis dışarı üniversiteler bizimdir" falan protesto ediyorlarken, okul çimleri sulamaya başladı. herkes kalkıp ıslanmadan protesto edebileceği bir noktaya gidince polis kütüphanenin önündeki alanı çevirdi iyice, araya grup grup polisler gelip herkesin arasından kalkanlarla falan geçip saçma sapan bir hareket planı ile show yaptı baya bi. bu sırada da içeriden öğrencileri kelepçeleyip dışarı çıkarmaya başladılar ki, konuyla hiç alakası olmayan benim de arkadaşım olan, sadece ders çalışmak için orada bulunan insanlar da bunların içindeydi, polis içeri gaz bombası falan atıp konuyla lakası olmadığı çok belli cici giyimli kızları falan sürükleyerek minibüslere götürdü ki prostoya katılma sebebim no:2.

    sonra kütüphanenin önündeki insanlardan dolayı polis minibüsleri çıkamayınca polis orada bulunan insanların üstüne gidip sadece o bölgeye değil, citynin önünden yıldız amfiye ve hatta biyoloji bölümünün önüne kadar göz yaşartıcı bomba attılar. (bu da protestoya katıldığıma sevinme sebebim no:1) herkes dağıldı, çünkü orada bulunan topluluğun protesto ettiği en önemli şeylerden biri; bunu yaparak bilim yuvasındaki insanları sindirmeye çalışmış olmasıydı, bunlar taşla polisle polise dalacak bir topluluk olmadığı gibi, kimse de zaten kimsenin canının yanmasını istemiyordu, ortamda taş atmaya çalışan bir iki kişi de zaten öğrenciler tarafından durduruldu falan.

    sonuç 1: emniyet müdürlüğü sağa sola çevirme koyup, günün 20 saati alkol kontrolü yapıp, alakasız arabaları sanki potansiyel suçlularmış gibi uyuşturucu bulmak için arayarak değil, polisi iyi eğitip öncelikle kritik durumlarda nasıl orantılı güç kullanması gerektiğini göstererek olur.

    sonuç 2: çok az kaldı, çok çok az #10786251
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap