9 entry daha
  • bu teknolojinin en ilginç tarafı aslında hiç de yeni olmamasıdır. insanlar öyle bir pohpohluyorlar ki ben mi yanlış biliyorum diye düşünmeden edemiyorum. zamanında unix diye bir işletim sistemi vardı. bütün bilgiler sunucu bilgisayarlardaydı. kullanıcılar sunucu bilgisayarlara aptal terminal denen aletlerle bağlanırdı. mailleriniz ana bilgisayarlarda, dosyalarınız ana bilgisayarlardaydı. aptal terminaller bir ekran ve klavyeden ibaretti. herkesin bir kullanıcı kodu ve şifresi vardı.
    sonra kişisel bilgisayar teknolojisi (!) çıktı. tamamen kişiselleştirilebilir ve tamamen bağımsız bu bilgisayarlarla yapacaklarınızın sınırı yoktu. oyunlar, kelime işlem programları, müthiş grafikler neler neler.
    şimdi bu cloud computing'in tanımını bir kere daha okuyalım. sadece ekran ve klavyenizin olması yeterliymiş. 20 yıl öncesinin teknolojisinden (sunucuların daha güçlü, ağ bağlantısının daha hızlı olması dışında) farkını bilen biri bana anlatabilir mi acep?
    cloud computing denen şey 15-20 yıl öncesinin teknolojisidir. bu teknolojinin bilgisayarları (netbooklar) geçmişin aptal terminalleridir. iyidir güzeldir ama kesinlikle yeni değildir.
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap