8 entry daha
  • gazeteye ilan vermeye gerek yokmuş. artık böyleymiş. zira ilan vermek, ehliyeti yeniden çıkarmaktan daha zormuş gibi geliyordu bana.
    şimdi ben bu ehliyeti kaybedince (istanbul'a geleli beri kaybetmediğim şey kalmadı zaten) bir panikle izmir(ehliyetimi izmir'den almıştım) trafik tescil birimine e-mail attım. 5 dakika içinde cevapladılar ne yapmam gerektiğini. bana ikametgahınıza en yakın trafik tescil birimine gidin demişlerdi, ben de gittim karşıyaka trafik tescil birimine. ama öyle değilmiş, ehliyetimi nerden aldıysam oranın trafik tescil birimine gitmem gerekiyormuş. izmir bornova için konuşuyorum, bu zımbırtıyı tekrar almak çok kolay burdan. kayıp ehliyetler için öyle sıra falan da beklenmiyormuş, direkt girip işlem yaptırıyorsunuz.
    sonuç olarak,
    dilekçe (evde yazıp gitmeyin, boşuna. onlar size veriyorlar taslağı, dolduruyorsunuz ilgili yerleri), nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 (ya da 3) tane vesikalık fotoğraf, parmak izi kağıdı (kendileri alıyorlar hemen orda) ve 60 tl karşılığında ehliyetiniz aynı gün elinizde. 60 tl 2010 için zamlandı mı bilmiyorum. 31 aralık 2009 itibariyle 60 tl idi.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap