5 entry daha
  • nil nehrinin yatagina kurulan antik misir uygarligi yakla$ik 3000 yıl hukum surmu$tu. o $imdi yakla$ik 1500 ya$inda olu bir hukumdarlik fakat gun gecipte yeni ke$ifler yapildikca dunya icin daha da ilgincle$meye devam eden bir uygarlik.
    bundan yakla$ik 5000 yil once afrika'nin kuzey dogusunda, bizim $u anda antik misir olarak bildigimiz bir uygarlik kurulmu$tu. iki ayri kralliktan olu$mu$tu; guney kralligi yani yukari misir ve kuzey kralligi yani a$agi misir...
    iki kralliginda yuzyillarca butun ulkeyi kontrolu altına almaya calisan kendi krallari vardi. en sonunda m.o. yakla$ik 3000 yilinda yukari misir'in krali narmer, du$manı krali yenerek asagi ve yukarı misir'i birbirine bagladi. artik kral narmer'in (ayni zamanda menes olarak biliniyordu) ulke icin yeni bir ba$kent kurmaya ihtiyaci vardi. bunun uzerine o da eski yukarı ve a$agi misir kralliklarinin birle$tigi yer olan memfis'i kurdu. memfis ismi $ehire antik yunanlilar tarafindan verilmi$ti ve "iki ulkenin dengesi" anlamina geliyordu.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap