138 entry daha
  • pkk'nın ikinci lige düşürmek istediği ve göz göre göre bunu adım adım başardığı takım. çünkü diyarbakırspor bir bakıma o bölge için sosyalleşme, kaynaşma aracı. dolayısıyla bölge halkının sosyalleşmesini, ülke ile kaynaşmasını istemeyen pkk için de açık bir hedef. bugün diyarbakırspor sayesinde oraya bütün takımlar gidiyor, özellikle büyük takımlar ile yapılan maçlar sonrasında bölge halkı gazetelerde kendi şehirlerini, oyuncularını görüyorlar. bu basit gibi görünse de aslında oldukça önemli. diyarbakırspor ligden düşerse pkk bu sosyalleşme kanalını kesmiş ve en az onun kadar önemli olarak da bir bakıma güç gösterisi yapmış olacak.

    bu durumda meseleye çok daha ciddi bir şekilde yaklaşılması lazım. yıllardır diyarbakırspor'un birinci lige çıkması için devlet tarafından her türlü desteğin verildiğini artık herkes biliyor. hangi açıdan bakarsak bakalım bu çok yanlıştı. fakat asıl şimdi devletin bu konu üzerine eğilme zamanı geldi. kulüp üzerine oynanan oyunların engellenmesi gerekiyor. diyarbakırspor'u cezalandırmak bir çözüm değil. bir şekilde diyarbakırspor'un maçlara sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlamak gerekli. diyarbakırspor ligden düşecekse de pkk istediği için değil, kötü oynadığı için düşmeli.

    staddaki güvenlik meselesine gelince. bütün gün sokaklarda gezip kafasını göre onu bunu çeviren, üstünü başını arabasını arayan dostumuz ve arkadaşımız polis heralde bir stad güvenliğini sağlamaktan aciz değildir.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap