391 entry daha
  • fifa 10 ile hic acimadan takas ettim kendisini... pes efsanesi ps3'le (xbox'la) tanistigindan beri futbola yaklasmak adina bir adim ileri atamadi... oyle ki, bu oyunu oynarken surekli olarak tsubasa'nin oynadigi malum cizgi diziyi izler vaziyette buluyorsunuz kendinizi... oynanabilirlik bu kadar mi dandik olur? diyelim ki gectik bunu... oynanabilirlik oyunun karakteristigi olsun... o zaman sevgili konami asagidaki problemler icin ne diyecek bakalim?

    1) kaleciden donen her topun ama her topun gol olmasi
    2) ronaldo, messi vs. topcularin butun sahayi calimlayarak gol atmasi (aksini soyleyene fena tokat var, senelerdir her turlu adamla oynuyoruz bu oyunu)
    3) oyun icindeki skora bagli enteresan parametreler (catch-up effect, mac sonunda en kiytirik takimlarin bile yaratabildigi abudik baski)
    4) hakem... kaleciyle karsi karsiya gole giderken ceza sahasina yaklasirken dusurulursen, cezasi kirmizi karttir... nokta... e bunu bile vermiyor bu hakem bozuntusu! tamamen random bir hakem soz konusu. gercek futbolda hakemin varliginin sebebi oyunu futbol kurallari cercevesinde oynatmaktir. e simdi sen hakem fonksiyonunu tamamen random yaparsan futbol oyunu olmuyorsun ki...
    5) online oyun... yil 2010... evet hala 200 km mesafedeki staddan mac skoru ogrenemeyen insanlar da yasiyor memleketimde ama biz normal insanlar olagan bir baglantiyla oyunlarimizi online olarak oynuyoruz. yeni jenerasyon makinalarin getirdigi en onemli ozellik bu! e sen bana bu oyunu online oynatmazsan, ben seni neden oynayayim! zaten bilgisayara karsi mac kazanmak icin illa barca, inter olmak gerekiyor... ne anlami kaldi futbolun? futbol yildizlarin oyunu degil, bir takim oyunu oyle degil mi?

    neticede japonlarin futbola bakisiyla sekillendirilen bir oyundur kendisi... ps3 versiyonu artik oynanamaz haldedir. ben kendisinden umidi tamamen kestim. fifa 10 ile 11 yil sonra fifa'ya dondum, teselli buldum. world cup 2010 ile de artik slogan olarak "ea sports to the game" diyorum... sanirim binlerce pes macim, ekran basinda harcanmis yuzlerce gunum ve dostluklarim icin konami'ye tesekkur etmek zorundayim... umarim eski gunlere donerler ve bizleri yeniden kendi oyunlarinin karsisina mihlarlar...
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap