6 entry daha
  • selefi olan emre taner'in kuruma hizmet ettiği yıl kadar( 42) yaşta olan birisidir. hani sokak ağzında senin yaşın kadar bizim tecrübemiz vardır derler ya bu durum ona örnek gösterilebilir. şimdi muhakkak bazıları diyecektir nedir bu adamla alıp veremediğiniz diye?
    açık konuşmak gerekirse istihbarat tecrübesi toplumda tartışılan, hükümet orijinli bir atama sonucu türk istihbaratının 1. adamı ilan edilen ve türkiye'nin şerpası olarak kabullendirilmeye çalışılan hakan fidan'ın mit başına geçmesini bana pek mantıklı gelmiyor.
    hükümetin mit'e dışarıdan müsteşar ataması özal zamanında uygulamaya konulan mit'in sivilleşmesi uygulamasının devamıdır. özal zamanında sönmez köksal atanmıştı ve bu hükümet zamanında da hakan fidan atandı. bunda mit'in içinde köklü bir değişim hatta dönüşüm hareketinin başlatılması için yapıldığını tahmin ediyorum. pek tabii kurumun en tepesine kendine yakın bir ismi ataman kökeni yıldız teşkilatına dayanan bir kurumu değiştirmeye yetmez ama bunun kısa vadeli değil de uzun vadeli bir plan olduğu varsayılırsak ilerki yıllar için bazı işaretler verebilir. kendisinin mit tabanında pek sevileceğini bir vatandaş olarak tahmin etmıyorum. umarım kendisi görevinde başarılı olur.
1727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap