3 entry daha
  • insanlar kendi güvensizliklerinde karşı tarafın korkuları varmış görüntüsü yaratmayı isterler.
    bazı insanlar sabah soykırım histerisi, akşam soykırım histerisi derken, sonsuz bir güvensizlik hissiyle gergin ve basmakalıp yaşamaya başlar.
    ve hayatına şunu şiar edinir; "ben böyle bir konumda durayım ki, bu adamlar ensesinde sıkı bir muhalif yumruk hissetsin. yoksa bunlar mazallah soykırım yapar. "

    şimdi hani bu zevat diyor ya, müthiş bir korkuları var diye. adam bilmiyor ki kendi ektiği güvensizliğin doğalca meydana getirdiği şeydir o korkular.
    kendi çalıp kendi oynadığı halde insanlar bazen o senaryonun gerçek olduğuna inanır. atom bombası örneği gibi. " ama ben görmüştüm bir kişi söyledi buralarda" diye kılıfını da uydurabilirler hatta. hani bi ara gökçe fırat ulusalcılığın kitabını yazmıştır demişlerdi ya. bunda da öyle işte. bu histerik insanlar sevmediği fikirlerin en kötü örneğini bulur çıkartır "siz busunuz işte" der. ve bunu sürekli der, karşıdakini bu yöntemlerle yıpratır. ve kendisi sanar ki; "iyi oluyor böyle muhalefet yapmasam bunlar soykırım yapar."

    halbuki karşıdaki sadece sen ve senin gibilerin bu anlamsız hareketlerinin lüzumsuzluğundan dolayı tiksinir. sen bu adamın içinde olmayanı bile yaratırsın. güvensiz insanın muhalifliği yarar değil zarar getirir. dem vurulurken aslında olmayanı bile yaratır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap