8 entry daha
  • elmalılı hamdi, taberi ve seyyid kutub tefsirlerinde de mevdudi ile aynı görüşler tekrarlnmıştır. yani bu üç tefsir yazarına göre de talak suresi ve ahzab 49 birlikte ele alındığında ergenliğe girmemiş bir kızla evlenmek ve cinsellik yaşamak caizdir.

    elmalılı hamdi yazır tefsiri;

    http://www.enfal.de/telmalili/talak.htm

    taberi tefsiri;

    http://www.haznevi.net/…rikoku.aspx?kid=5394&bid=62

    seyyid kutub tefsiri;

    http://www.enfal.de/…uran-tevsiri/kuran_tefsiri.htm

    ömer nasuhi bilmen tefsiri;

    http://www.tahavi.com/tefsir/065.html

    fahruddin er-razi tefsiri;

    http://www.ilimhazinem.com/…alak-suresi-t57737.html

    vehbe zuhayli tefsiri;

    http://www.haznevi.net/…koku.aspx?kid=10218&bid=129

    öte yandan mevdudi tefsirindeki şu bölüm de açıklayıcı bence;

    ''büluğa ermediği için hayız görmeyen veya bazı nedenler dolayısıyla geç hayız gören ya da çok büyük bir istisna olup da hiç hayız görmeyen kadınlar, hayızdan kesilmiş kadınlar gibi talaktan sonra 3 ay iddet beklerler.

    kur'an'ın bu açıklamasına göre, burada "mudhale" (kocasıyla gerdeğe girmiş) bir kadının sözkonusu olduğuna dikkat edilmelidir. çünkü mübaşeret olmasaydı eğer, iddet sözkonusu olmazdı. (bkz. ahzab: 49) bu yüzden, henüz hayız görmeye başlamamış kızların, iddetinin beyan edilmesinden anlaşıldığına göre, bu yaştaki kızlarla evlenmek ve kocalarının kendileriyle cinsel ilişkide bulunması caizdir. dolayısıyla kur'an'ın caiz gördüğü bir davranışı hiçbir müslümanın yasaklamaya hakkı yoktur.

    henüz hayız görmeye başlamamış bir kıza talak verilirse ve o da iddet esnasında hayız görmeye başlarsa onun iddeti hayzı ile birlikte başlar ve iddeti hayız gören kadınlar gibi hesap edilir.''
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap