12 entry daha
  • - oral çelik, gerek ipekçi cinayeti, gerekse ağca'nın cezaevinden kaçırılma olayında en önemli görevleri üstlenmiş. büyük olasılıkla papa olayı'nda da parmağı var.

    - oral çelik, ağca'yı yönlendiren adam. ipekçi cinayeti 1979 yılının 1 şubat günü işleniyor. çelik, olay yerinde. fakat adı duyulmamış. çelik'in asıl etkinliği malatya'da, ipekçi cinayetinden üç ay sonra çelik'in adı bir başka cinayete karışıyor. 7 mayıs 1979 günü, malatya gazi lisesi felsefe öğretmeni nevzat yıldırım, malatya kışla caddesi'nde pertek eczanesi'nin tam önünde oral çelik tarafından öldürülüyor. aynı olayda, öğretmen mustafa cankurt yaralanıyor. oral çelik kaçmasını başarıyor. o tarihten beri de kayıp.

    - iddianameye göre, ipekçi cinayetinde kullanılan silah, 8 mermi alan 9 mm.'lik "gestapo" tipli "horozlu" bir tabancadır. olay yerinde yapılan incelemede, 9 mm.'lik 11 mermi kovanı ile bir mermi çekirdeği bulunmuştur. bunların bir tek tabancadan çıkma olasılığı yoktur. olayda en az iki tabanca kullanıldığı dosyadaki belge ve bulgulardan anlaşılmaktadır. böyle olunca da ağca'nın, olayın başından beri, cinayette bulunan üçüncü kişiyi sakladığı belli olmaktadır. kimdir bu? büyük olasılıkla oral çelik! malatyalı sağ terörist! ağca'nın, çaylan'ın* ve mehmet şener'in lideri! kaçırma olayının bir numaralı aktörü! ağca'nın ankara'da saklanmasını sağlayan adam! adı en son papa olayında çıktı. kendisini gizleyen, gizlemesini bilen bir terörist. ağca olayının düğüm adamı!..

    - çelik, 1.65 boyunda, esmer, göz kapaları şişkin. boyun kısmı, öne doğru eğik, yürürken öne doğru kaykılan bir militan. avurtları çökük.

    - ağca'nın cezaevinden kaçtıktan sonra ankara'ya getirilişi, daha sonra nevşehir'e götürülüşünü, daha önce gördük. ağca'nın bu tarihlerde elinde bir pasaport var: pasaport, hamit gökenç'in. gökenç, oral çelik'in malatya'daki eylem arkadaşlarından.

    (uğur mumcu - ağca dosyası)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap