5 entry daha
  • cenker'in vesaire vesaire albümü sonunda 13 aralık'ta hrm etiketiyle piyasaya çıktı.

    http://www.cenkeronline.com/

    albümdeki şarkı listesi aşağıdaki gibi:

    1. gerçek
    2. sana bir şey söylesem
    3. ekmek arası
    4. yirmi beş
    5. güzel günler
    6. bu senin şarkın
    7. ben geceye küstüm
    8. aralık şarkısı
    9. ya gidersek
    10. sen
    11. yayladere(enstrümantal)

    benim bu aralar favorim olan şarkı ise " ben geceye küstüm" :))

    albüm hakkında basında çıkan açıklama ise aşağıdaki gibidir:

    "eser hakkında

    cenker, müzik çalışmalarına adana'da müzikle iç içe olan ailesinin desteğiyle başladı. ilk profesyonel grubunu tarsus amerikan lisesi'ndeyken kurdu ve üniversite için istanbul'a geldiğinde birçok önemli kulüp ve üniversite şenliklerinde konserlere çıktı. bilgi üniversitesi'nin ardından uc berkeley'de eğitim aldı. aynı zamanda reklam müzikleri de yapan cenker'in şarkıları "istanbul calling" gibi birçok toplama albümde de yer aldı.

    cenker'in prodüktörlüğünü de üstlendiği "vesaire vesaire" albümü taşoda stüdyosu'nda, emre nişancı tarafından kaydedildi ve mixlendi. albümde kemal emirel, hakan gürbüz gibi önemli müzisyenler çalıştı. masteringi pieter snapper tarafından babajim stüdyoları'nda yapılan albümdeki tüm parçaların müzik ve düzenlemeleri cenker'e ait. şarkı sözleri doğu göçük tarafından yazılan albümde, bir nazım hikmet şiiri ve bir enstrümantal parça olmak üzere toplam 11 şarkı bulunuyor.

    cenker'in albümünde yer alan şarkıları dinledikçe hepsinin ortak bir dil ve duyguyla yazıldığı ortaya çıkıyor. efsane aşklar yerine hayatın içinden gerçek hikayeleri, güçlü sözlerle ama küçük harflerle anlatan cenker, duygularını yüksek sesle söylemek yerine adeta fısıldıyor. 2010 aralık ayının ikinci haftası herşeye rağmen müzik(hrm) etiketiyle piyasaya çıkan albümün yapımcılığını da tanju aşanel üstleniyor. "

    bu muhteşem albüm için " duygularını yüksek sesle söylemek yerine adeta fısıldıyor" kısmına ben de yüzde 1500 kere katılıyorum :)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap