9 entry daha
  • hiçbir bilimsel argüman sunamayanların inançlarıyla savunmak istediği uydurmaca.

    kur'an'ın değiştirildiğine apaçık bir kanıttır. ben ilk yapılışına dair bilgiyi sunuyorum. bilinen ilk yapısı emeviler zamanında. hatta ömer yapmış ufak bir şey ama bunlar da büyütmüş. hah yakup'un yaptığını zaten denmiş islamic belief diye. tabii ki müslümanlar inançlarının sarsılmasından korktuğu için mescid-i aksa ve altında çalışma yapılmasını istemiyorlar, gerçekten böyle bir ibadethane tarzı bir yapının kalıntıları var mı diye? tıpkı muhammed'in saç kılı olduğu iddia edilen kıla test yaptırmadıkları gibi yine bilimden korkuyorlar. ben nesnel olan şeyleri göz önüne alırım, "islami düşünceye göre yakup burayı inşa etti." diye bir cümle benim düşünce sisteminde sıfırdır. müslümanlar güveniyorsa allah'a bıraksınlar bulalım kalıntılarını.

    zamanın yahudilerinin ve hristiyanlarının kutsal saydığı ve kuran yazıldığı dönemde bizans hakimiyeti altında olan bir bölgenin harabe görüntüsünde olduğu düşüncesinde olmak en güzel tabiriyle komikliktir. kaldı ki o sıralar bulunduğu bölgede kutsal sayılan virgin mary kilisesi olduğu yine wiki makalesinde yazılmış.

    son olarak da müslümanların okuduklarını anlamama hastalığını görüyorum. ben diyorum ki kur'an değiştirilmiş, mescid-i aksa diye bir yapı yokken isminin kur'an'da geçmesi mantıksızlıktır. muhammed bile böyle bir olayı yapmazdı. oysa ki iddiam şu: mescid-i aksa kelimeleri, bu yapı kurulduktan sonra, mescid-i aksa ve hatta 1. ayet kur'an'a ekleniyor.

    islam tevrat'tan, tevrat da sümerler'den çalıntıdır. bu da bir gerçek ancak o başka bir mevzunun konusudur. (bkz: kur'an incil ve tevrat'ın sumer'deki kökeni)
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap