71 entry daha
  • bu da bi sistem. yani demek değildir ki siz üds den 60 aldınız diye ortalamanın biraz üzerinde ingilizceye sahipsiniz. harika ingilizce konuşup, rahatlıkla yazışmalar yapabilecek düzeyde ingilizceye sahip olabilirsiniz ama sınavı daha önce görmediyseniz, ilk kez girmişseniz tahmininizden daha düşük alacaksınızdır muhtemelen.

    iyi yanı şu ki, sistemli çalışıldığında -her ösym sınavı gibi- rahatlıkla istediğiniz puanı alabilirsiniz. eğer oturup bu zamana kadar çıkmış soruları art arda çözdüyseniz, siz de hemen hemen aynı isimlerin, fiillerin, bağlaçların, sıfatların ve zarfların kullanıldığını göreceksiniz. hatta bazen öyle bir olacak ki, soruyu okumadan sadece şıklardan cevabın hangisi olabileceğine dair tahmin yürütebileceksiniz.

    en başa dönersem, şunu demek istiyorum: örneğin çalışmadan, taktikleri öğrenmeden girdiğiniz sınavdan 60 aldınız. sonra denemeleri çözdünüz, taktikleri öğrendiniz ve tekrar sınava girdiğinizde 72 aldınız. işte bunun anlamı siz artık ingilizceyi daha iyi biliyorsunuz değildir, bunun anlamı sınav sistemine aşina olmuşsunuz demektir. eğer ki tamamen sistemi çözerseniz de gelsin 90 lar 98 ler...
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap